Wederom nieuwe James Bond whisky opgedoken in Nederland

Nieuws
dinsdag, 18 april 2023 om 11:00
macallan decade iv
Het is wachten tot het nieuws naar buiten gebracht wordt wie de nieuwe James Bond wordt. Mogelijk wordt dit Aaron-Taylor Johnson. Ondertussen kunnen we al wel 007 whisky’s drinken en is er weer een nieuwe fles James Bond whisky opgedoken in Nederland.
Het gaat om een whisky uit de The Macallan 007-whisky reeks. Een lijn whisky’s die speciaal ontwikkeld is voor de 60e verjaardag van de James Bond film reeks. De reeks bestaat uit zes individuele verpakkingsontwerpen: een voor elk decennium van de filmfranchise. De verpakkingen hebben de originele illustraties uit de filmarchieven gekregen (die ook te zien zijn tijdens de The Macallan 007 Whisky Experience) om de meest iconische momenten van Bond door de jaren heen te laten zien.

Nieuwe James Bond whiskyfles te koop in Amsterdam

Eerder in februari en maart vond er in Londen een hele happening plaats om deze whisky’s tentoon te stellen. Sindsdien is er een run op de James Bond whisky’s. Eerder al berichtten we dat er een fles uit de collectie (er zijn er zes totaal) te koop is bij een winkel in Amsterdam, namelijk World Wine & Whisky.

Hele collectie is geld waard

Bij deze zelfde winkel is nu een tweede fles uit de serie te koop. Het gaat om Decade IV. Eerder was (en is nog steeds) de Decade III al te koop. De whisky die er nu bij is gekomen, Decade IV, kent een iets lager prijskaartje, al moet je er nog steeds flink voor in de buidel tasten. De James Bond whisky kost namelijk 2.500 euro. De Decade III is nog altijd te koop voor 2.220 euro (eerder 2.950 euro).
In totaal bestaat de James Bond collectie dus uit zes flessen. De verwachting is dat de flessen in de toekomst nog veel meer waard worden. Wie het zich kan veroorloven om alle zes de flessen op de kop te tikken, heeft dus goud in handen. Maar het is niet makkelijk om aan de flessen te komen. Soms wordt een complete set nu al verkocht tussen den 12.000 en 15.500 euro. De verwachting is dat dit bedrag in de toekomst verder zal oplopen.
Whisky en films en tv-series gaan hand in hand, zoals continu blijkt, al gebeurt dat soms ook op een hele rare manier.

POPULAIR NIEUWS