Update - The Macallan James Bond Collection in Harrods 007 experience

Nieuws
vrijdag, 17 maart 2023 om 6:30
macallan007
Als je komende dagen toevallig in Londen komt, dan is een bezoekje aan het Harrods warenhuis het zeker waard. The Macallan organiseert daar namelijk vanaf 19 februari een interactieve James Bond-experience ter gelegenheid van de release van The Macallan 007 whisky collectie.

Update

Inmiddels gaan de laatste dagen in om de The Macallan James Bond Collection in Harrods 007 experience mee te maken in Londen. Dit is er namelijk tot en met 21 maart, dus aanstaande dinsdag. Mocht je onverwacht een weekendje of dagje naar Londen gaan en van whisky houden, vergeet dan niet dit even mee te pikken. Of als je geweest bent, laat het ons vooral 
Oorspronkelijke bericht
Centraal in de interactieve The Macallan 007 whisky James Bond-experience staat een tijdlijn met originele ontwerpen, concept art en storyboards uit de bekende James Bond-films. Aan het begin van de tentoonstelling volgen de bezoekers een verlicht pad dat ze langs de verschillende unieke James Bond stukken begeleidt. In het hart van deze tijdlijn is de originele Little Nellie te vinden: de compacte autogyro waarmee Sean Connery vloog in You Only Live Twice. Daar voorbij nadert de laatste ruimte van de The Macallan 007-whisky James Bond-experience: Moneypennys kantoor.
In archiefkasten is in deze ruimte een overzicht van memorabilia uit de zes decennia van James Bond-films te bewonderen. In de verschillende kasten in Moneypennys kantoor liggen voorwerpen uit Bond films zoals James Bonds paspoort uit GoldenEye, zijn Whitehall ID uit Skyfall, de metalen tanden van de Jaws uit The Spy Who Loved Me (1977) en de stalen bolhoed die Oddjob droeg in Goldfinger. Een van de pronkstukken is een goudstaaf uit Goldfinger, die gesigneerd is door niemand minder dan Sean Connery.
Natuurlijk kan de collectie van de James Bond experience niet zonder de speciale The Macallan 007-whisky reeks blijven. Exclusief voor Harrods worden de zes flessen gepresenteerd in een limited edition Globe-Trotter-koffer die speciaal is gemaakt om de zes flessen in te bewaren.

Wat is The Macallan 007 whisky collectie?

The Macallan 007-whisky is een reeks whisky’s die is ontwikkeld om de 60e verjaardag van de iconische films te vieren. De reeks bestaat uit zes individuele verpakkingsontwerpen: een voor elk decennium van de filmfranchise. De verpakkingen hebben de originele illustraties uit de filmarchieven gekregen (die ook te zien zijn tijdens de The Macallan 007 whisky experience) om de meest iconische momenten van Bond door de jaren heen te laten zien.
The Macallan James Bond 60th Anniversary Release is een Scotch whisky met een beperkte oplage. De whisky is gecreëerd door The Macallan meester-distilleerder Kirsteen Campbell. De botteling is gebeurd op 43,7 procent ABV. Volgens de distilleerder biedt The Macallan 007 whisky onderstaande tasting notes:
Neus: ‘frisse en levendige tonen van citroen en limoen, een vleugje sorbet, wat leidt tot een zoete vanille en kokosnoot, met een vleugje gedroogde vijg en rozijnen.’
Smaak: ‘sinaasappelschil en bruisende sorbet met een frisse citroen, zacht eikenhout en subtiele gemberkruiden, leidend tot een diepe donkere chocolade, vijgen en gebakken appeltaart met een honingdruppel.’
Afdronk: ‘zoet en lang met complexe lagen.’
Mocht je de zes flessen van The Macallan 007 whisky collectie nog willen bemachtigen, moet je overigens goed zoeken. Via The Macallan kun je je al even niet meer inschrijven voor een fles en ook via andere kanalen lijkt de whisky al grotendeels uitverkocht te zijn. Je zult waarschijnlijk meer geluk hebben op handelsplatformen voor whisky. The Macallan is namelijk een van de meest verhandelde whisky's van het moment.