White Peak Wire Works Single Cask 2023 aangekondigd

Nieuws
dinsdag, 18 april 2023 om 9:00
white peak wire works whisky
De Engelse White Peak Distillery heeft een nieuwe single cask release onthuld. De White Peak Wire Works Single Cask 2023 is pas de tweede botteling van Wire Works Whisky sinds de distilleerderij begonnen is in 2018.
White Peak Distillery heeft voor deze nieuwe Wire Works whisky een speciaal vat gekozen, namelijk een Amerikaans eiken STR-vat (shaved, toasted and recharred). Het vat is gevuld in 2018 en kreeg het nummer #18-124. De vloeistof die erin ging was de speciale huisstijl licht peated spirit van White Peak Distillery. De whisky heeft sindsdien gerijpt aan de oevers van de rivier de Derwent in Derbyshire, waar de distilleerderij gevestigd is.

Wire Works Single Cask 2023 tasting notes

De flessen whisky hebben een hele toffe extra feature, namelijk het etiket dat augmented reality technologie bevat. Als je de Bevvy app gebruikt, kun je het etiket van de White Peak Wire Works Single Cask 2023 scannen om zo ineens mede-oprichter Max Vaughan tevoorschijn te halen. Hij vertelt je vervolgens wat het verhaal van vat 124 is en wat de proefnotities van de whisky zijn.
Als je niet kunt wachten om achter de proefnotities te komen, heeft White Peak Distillery ook alvast verteld wat deze zijn:
Neus: 'aroma's van sultana’s, gekonfijte gember en donkere toffee'
Smaak: 'rokerige granen, witte peper en zoethout'
Afdronk: 'appeltaart, bruisende snoepjes, leer en een vleugje rook'
De whisky is gelimiteerd tot 312 individueel genummerde flessen die je via de Bevvy-app in een loting kunt kopen. Met deze app moet je dan wel tussen maandag 24 april 12:00 en woensdag 26 april om 12:00 klaar zitten en bereid zijn om 90 pond exclusief verzendkosten (en douanekosten) uit te geven.
Wist je trouwens dat wij elke week de deals van de week op een rij zetten voor je? Vergeet ook niet mee te doen met onze toffe prijsvragen.

POPULAIR NIEUWS