Dit zijn goede redenen om whiskythee te proeven of kopen

Rubrieken
door Whisky Monkeydonderdag, 11 mei 2023 om 17:00
whiskythee
Er zijn allerlei whisky’s op de markt, net zoals dat er allerlei soorten thee op de markt zijn. Als je die twee met elkaar combineert heb je misschien wel goud in handen. Want whiskythee kun je de hele dag door drinken. Wij geven je goede redenen om eens whiskythee te proeven.
Jawel: proeven. Whisky proef je. En nu zeg je misschien: thee drink je. Maar wij spreken vandaag over thee proeven. Want whiskythee is misschien niet iets waar je als theedrinker 1,2,3 aan denkt en dat is jammer, want whiskythee kun je op elk moment van de dag drinken en het is nog lekker ook! En dat laatste is een goede reden om soms net even naar whiskythee te grijpen in plaats van naar de drank zelf.

Je bent zwanger

Want stel dat je zwanger bent en een whiskylover bent, dan is het niet zo handig dat je gaat drinken met zo’n kleine in de buik. Sterker nog, dit wordt ten zeerste afgeraden. Zwangere vrouwen moeten niet alleen lichamelijk sterk zijn, maar dus ook mentaal en alle verleidingen van alcoholische drankjes weerstaan.
Ai, hoe doe je dat als je net weet dat die ene nieuwe whisky op de markt is of als je jezelf elke vrijdagavond trakteert op een fijne dram?
Dan biedt whiskythee een uitkomst. En het mooie is dat je in die negen maanden niet eens steeds dezelfde whiskythee hoeft te drinken. De Peperbol heeft namelijk meerdere smaken, dus dan kun je nog afwisselen ook!

Je moet nog rijden

Niet alleen zwangere vrouwen en alcohol is een giftige cocktail, hetzelfde kan gezegd worden voor mensen die nog achter het stuur moeten. Lieve lezers van Whisky Monkeys: zorg voor een Bob of een hotel, maar ga niet met (te veel) whisky op achter het stuur. Wat je natuurlijk wel kunt doen als je zeker weet dat je moet autorijden en bij een vriend of familie op visite gaat: een lekkere whiskythee meenemen! Niet alleen heb je dan een origineel kleinigheidje om te geven, het is ook nog eens leuk om samen te drinken op een avond. Win-win toch? En dan kan jij ondertussen mooi vertellen welke thee het dichtst in de buurt komt bij jouw favoriete godendrank.

Schotel je visite iets nieuws voor

Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden voor bezoek dat je in je eigen huis ontvangt. Eigenlijk heeft iedereen de basics wel in huis voor onverwacht bezoek: water (dat is niet zo lastig), koffie en thee. Hoe leuk is het als jij die laatste categorie uitbreidt door standaard whiskythee in huis te hebben? Zie je het al voor je? Je moeder komt onverwacht langs, vraagt als vanouds om een kopje thee en jij spreekt de volgende magische woorden uit. ‘Hé mam, wil je iets nieuws proberen? Ik heb whiskythee en nee daar zit geen alcohol in. Hartstikke lekker!’ Of je geeft het haar gewoon stiekem en vraagt daarna glunderend wat ze ervan vond. Klinkt als een goed plan, nietwaar?

Je hebt geen geld…

Een reden van geheel andere orde om whiskythee te drinken is geld. Zoals we allemaal wel weten is een goede fles whisky niet goedkoop. Natuurlijk heb je die niet in één keer op, sterker nog, bij sommigen staat zo’n fles heel lang. Maar het blijft een feit dat whisky niet altijd te betalen is voor iedereen. Whiskythee daarentegen heeft een prijsklasse van geheel andere orde. Voor iets meer dan twee euro scoor jij al een kopje whiskythee en kun je toch stiekem een beetje aan whiskysmaak komen. Natuurlijk is dat niet helemaal hetzelfde, maar soms moet je een beetje creatief door het leven fietsen. Nu we erover nadenken: misschien is whiskythee ook wel een mooi alternatief voor alcoholisten die willen afkicken, zoals e-cigarettes dienen voor mensen die niet meer willen roken…

Origineel cadeau

En dan komen we aan bij de laatste goede reden om eens whiskythee te kopen. Het is simpelweg een origineel cadeau. Er zijn enorm veel theedrinkers in Nederland (ook whiskydrinkers overigens) en eigenlijk kun je altijd aankomen zetten met een boxje thee. En geloof ons: als je onverwacht met een kleine gift aankomt, zal iedereen een glimlach op het gezicht krijgen. Soms zit een verrassing in een klein hoekje of in dit geval een klein zakje of doosje. Er zijn enorm veel theesoorten op de markt, alsook thee cadeauboxen. Maar whiskythee is een soort verborgen parel en lang niet overal te koop. Dus wil je eens écht iets origineels geven, ga dan voor whiskythee.
Meer weten? Lees dan ook ons artikel over de verschillende soorten whiskythee van De Peperbol.
De whiskythee is online te koop bij De Peperbol.

POPULAIR NIEUWS