Ierse whiskey met glow in the dark label raakt al uitverkocht

Nieuws
vrijdag, 12 mei 2023 om 9:00
dead island 2 dunvilles irish whiskey
De Ierse whiskey met glow in the dark label, genaamd Dead Island 2 Irish Whiskey, is bijna uitverkocht. Op zich niet zo vreemd, want het ging om een limited edition die uitkwam bij de release van een videogame, wat niet elke dag gebeurt.
De Ierse whiskey komt uit de stal van Dunville’s Irish Whiskey. Eerder besteedden we al aandacht op ons Instagram-account aan het label dat dus glow in the dark is. Dat is iets wat je niet vaak ziet in de whisky-industrie.

Glow in the dark label op whiskeyfles

In eerste instantie zal je niets opvallen aan de fles. Op het label staat een groot doodshoofd en op de achterkant één van de personages uit de game. Want jawel, de whiskey is gelanceerd gelijktijdig met de videogame Dead Island 2. Dit is het vervolg op het succesvolle eerste deel waarbij gamers naar een subtropisch eiland gingen dat vol zat met zombies. Geen lekker vluchtje dus naar zon om lekker bruin te worden, maar vooral een ren-voor-je-leven-ervaring. Of nog beter: alle zombies kapot maken, de beste garantie om te overleven!
Het label past dan ook bij de game en de sfeer die de game over doet komen . Het glow in the dark label is aan aangename verrassing. Als je de whiskey gekocht heb, kun je jezelf opsluiten in het donker en het verschil zien tussen licht en donker. Of je checkt ons Instagram-kanaal met de video, dat kan natuurlijk ook.

Hoe smaakt de Dead Island whiskey?

Dit zijn overigens de tasing notes van de Ierse whiskey
Kleur: Rijke, diepe amberkleur
Neus: Opent met een uitbarsting van zoete vanille, overgaand in knapperig steenfruit, appel en peer. Daarna volgen gekonfijte citroenschil en tonen van pure mout.
Smaak: Zacht en romig in de mond, boterachtig met rijpe citrus en versgebakken koekjes in combinatie met verse citroenschuimgebakjes, gevolgd door hints van houtskool en witte peper.
Afdronk: Lichte sporen van droge rook blijven hangen en combineren met de sappiger fruitige tonen, met als hoogtepunt een zoete en kruidige afdronk.

Nog te bestellen of niet?

De whiskey was eerder nog te bestellen bij Irish Malts, maar helaas is die momenteel out of stock. Je zal dus even goed op het internet moeten speuren om er nog eentje op de kop te tikken en dan vooral als je deze naar Nederland wil laten komen, want dat was eerder al een probleem.