Game of Thrones acteur lanceert Storyman Schotse whisky

Nieuws
donderdag, 11 mei 2023 om 13:00
storyman whisky
Game of Thrones acteur James Cosmo heeft een blended Scotch whisky gelanceerd. De whisky is ontstaan door een samenwerking met Annandale Distillery en de acteur en heeft de naam Storyman gekregen.
Voor Game of Thrones liefhebbers is er een nieuwe whisky om in huis te halen, naast de bekende Game of Thrones whiskyserie. James Cosmo, bekend van zijn rollen als Lord Commander Jeor Mormont in Game of Thrones, Farder Coram in His Dark Materials en Campbell in Braveheart, heeft de whisky onthuld tijdens een filmpremière.
Storyman is een blend gemaakt door Keith Law, meesterblender bij Annandal Distillery, en David Thomson, eigenaar van de distilleerderij. De whisky bestaat uit onder andere twee toepasselijk genaamde single malts: Man O’Words en Man O’Swords. De gebruikte whisky’s komen uit first fill en refill ex-Bourbon vaten en ex-Burgundy STR vaten. Het resultaat van de blend is gebotteld op 46 procent ABV.
Voor Cosmo komt er een droom uit. Hij wilde namelijk altijd al een eigen whisky maken: ‘Ik geloofde altijd dat het bij een droom zou blijven tot tijdens het filmen en produceren van de film Outlaw King, een film over de koning van Schotland, Robert the Bruce’. Toen Annandale Distillery op zijn pad kwam, was hij onder de indruk van de distilleerderij en was het tijd om die droom in vervulling te laten gaan.

Storyman whisky op de smaak van Cosmo afgestemd

De whisky van James Cosmo is geheel op zijn smaak afgestemd. Hiervoor zijn diepgaande gesprekken tussen de acteur en meester blender Law gevoerd. Uiteindelijk is daar een zachte en complexe whisky uit voort gekomen die tasting notes van vanille, honing, citrus en rook combineert.
Dit zijn de volledige tasting notes van Storyman whisky:
Kleur: goud
Neus: Toffee, romige karamel, appel, rozijnen met hints van fruit
Smaak: Fruitige, licht gekruid, nootachtig met een zoete nasmaak
Storyman whisky komt op 14 juni uit en je kunt dit nu al bestellen bij Annandale Distillery en via de Storymanwhisky website. De whisky kost 55 pond per fles.
Storyman whisky is niet de enige whisky die door een acteur op de markt is gebracht. Onder andere acteurs Liev Schreiber (Slainte Irish Whiskey), Matthew McConaughey (Wild Turkey Longbranch Bourbon) en Nick Offerman (Lagavulin Nick Offerman Edition) gingen hem al voor. Daarnaast brachten Ian Somerhalder en Paul Wesley, de broers uit The Vampire Diaries, een succesvolle bourbon Brother's Bond op de markt.

POPULAIR NIEUWS