Waar komt de naam Dead Island 2 Irish Whiskey vandaan?

Rubrieken
maandag, 17 juni 2024 om 15:00
dead island 2 dunvilles irish whiskey
Het is weer maandag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Whisky Names Explained. Vandaag gaan we het hebben over een Irish Whiskey en niet zomaar één, nee eentje waarin de dood centraal staat.
Dunville’s is een Iers whiskeymerk. En kennelijk zijn de mensen bij de distilleerderij fan van een bepaalde videogame. Want Dunville’s Dead Island 2 Irish Whiskey is een samenwerking met de game-ontwikkelaar Deep Silver.
Vorig jaar verscheen het langverwachte tweede deel van de Dead Island serie: Dead Island 2. En die zombiegame moest gepaard gaan met een bijzondere release, een whiskeyfles.

Videogame Dead Island 2

De naam van de fles komt dus rechtstreeks van deze videogame. De eerste Dead Island game kwam uit in 2011 en dit spel verscheen op meerdere platformen. Destijds kon de game op lovende recensies rekenen. Spelers gingen naar een vrolijk tropisch eiland, maar daar brak de hel los en liepen binnen no time enkel nog zombies rond. Spelers keken dus continu de dood in de ogen.
Deze zombies had je in allerlei soorten, maten én sterktes. Waar jij als speler kon upgraden, gingen de vijanden ook steeds omhoog. Dat maakte Dead Island een role-playing game met een skill tree waar je U tegen zei.

Unieke fles

Niet zo gek dus dat mensen uitkeken naar een tweede deel, het vervolg. Dat kwam pas vorig jaar uit. Op XGN kreeg het tweede deel een 8,5 in de recensie.
Mensen die de zombies te echt vinden of de game toch net iets te veel horrorelementen vinden bevatten, kunnen hun angst wegdeppen met een glaasje Duneville’s Dead Island 2 Irish Whiskey. Dit is een blended Irish Whiskey met een alcoholpercentage van 40 procent.
Het is niet de meest spannende fles van de distilleerderij qua smaakprofiel. De fles daarentegen is wel uniek. Het gaat namelijk om een glow in the dark whiskyfles en dat zie je niet zo vaak!
Dead Island 2 - Day One Edition - PS5 Image
Dead Island 2 - Day One Edition - PS5
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties