Deze zag je niet aankomen: Japanse whisky met Disney label opgedoken

Nieuws
door Monkey
maandag, 17 juni 2024 om 12:00
chichibu mickey mouse japanse whisky 1
Soms duikt er ineens een label op dat je niet ziet aankomen. Dit is zo’n geval. Er is een nieuw whiskylabel opgedoken in de online database voor labels. Daarbij lijkt het erop dat het Japanse whiskymerk Chichibu de speciale 2024 whisky voorziet van niemand minder dan Mickey Mouse.
Mickey Mouse is al een behoorlijk oud personage. De eerste verschijning van de Disney muis was in de animatiefilm Steamboat Willie. De film dateert van 95 jaar geleden en dat betekent dat sinds het begin van dit jaar de rechten op het personage zijn verlopen.
De Mickey Mouse versie zoals we die kennen uit Steamboat Willie is nu onderdeel van het publieke domein, wat betekent dat iedereen deze variant van het wereldberoemde muisje mag gebruiken. En dat gebeurt ook in de whiskywereld, zo lijkt het.

Japans label zet Mickey Mouse aan de whisky

De website 88Bamboo.com heeft namelijk een label in handen van een nieuwe Ichiro’s Malt whisky. Het gaat om de US Edition 2024, waarvan het label in sommige opzichten lijkt op dat van de 2023 editie.
Er is namelijk een Japanse man met een fles Japanse whisky te zien aan een bar. Alleen schenkt hij de whisky niet aan een historische generaal, maar aan de wereldberoemde Disney muis.
De tekening op het label schildert de muis af alsof hij net een glas whisky heeft gekregen en daar erg blij mee is. De achtergrond van het label heeft een foto van Miami met een weg vol palmbomen en een ondergaande zon.

Niet veel onthuld over de whisky zelf

Het label van de aankomende Ichiro’s Malt whisky verraadt verder niet heel veel over de expressie. De drank wordt gebotteld op 53,5 procent alcohol by volume (ABV) en heeft geen leeftijdsaanduiding.
Het is niet duidelijk wat voor vaten er gebruikt zijn voor de whisky en wat de tasting notes zijn. Daarnaast is ook niet bekend wanneer de expressie precies officieel uit de doeken gedaan wordt.
LEGO Ideas Steamboat Willie - 21317 Image
LEGO Ideas Steamboat Willie - 21317
EUR169
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: via 88Bamboo

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties