Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 17

Rubrieken
woensdag, 24 april 2024 om 15:00
a tale of tokyo whisky monkeys 2
Het is weer tijd voor een nieuwe versie van de beste whisky deals en gaan gebruik maken van de wilde whisky weken waar de eerste twee whisky’s deel van uit maken. Onze reis gaat deze week vanuit Wales naar de Lowlands om te finishen in de Highlands.

Penderyn Legend Single Malt

De Penderyn Legend is een heerlijke single malt whisky uit Wales, die zijn unieke karakter dankt aan een dubbele rijping. Eerst rijpt de whisky in ex-bourbonvaten van de Buffalo Trace distilleerderij, waar hij zachte tonen van fris fruit en vanille opneemt.
Daarna krijgt hij een finish in ex-Madeira vaten, die hem een extra laagje zoetheid en kruidigheid geven. Het resultaat is een whisky die zowel fris als rijk is, met een complex en goed gebalanceerd aroma en smaak. De drank is nu te bestellen of op te halen bij Gall & Gall.

Auchentoshan American Oak

Auchentoshan American Oak brengt het gehele rijpingsproces door in 'first fill' Amerikaanse eikenhouten vaten. Zoals gebruikelijk bij Auchentoshan is deze Lowland whisky drie keer gedestilleerd met als resultaat een goudgele kleur en een fijne afdronk. Langdurig contact met het hout brengt fruitigere aroma's naar boven, wat deze single malt een fris, gastronomisch profiel geeft. Deze fles is overigens online uitverkocht, maar je kan het proberen door een Gall & Gall winkel binnen te lopen. Het prijskaartje: 42.99 euro. Ook deze Auchentoshan heeft een scherpe prijs

Glenmorangie a Tale of Tokyo

A Tale of Tokyo is geïnspireerd op de enorme zintuigelijke dimensies van de stad Tokio in Japan. Voor het eerst experimenteerde Dr. Bill Lumsden dan ook met mizunara eikenhout. Uiteindelijk maakte hij een compositie met deze vaten en de gebruikelijke bourbon- en sherryvaten.
Het is een prachtig complexe Highland whisky geworden waarbij de invloed van de mizunara vaten perfect in balans is met de huisstijl van Glenmorangie. De verpakking is ontstaan uit een samenwerking met de Japanse kunstenaar Yamaguchi Akira. Bij Drankdozijn scoor je een fles voor 74,95 euro. Ook de Nectar 'Dor heeft een mooie sale.

POPULAIR NIEUWS