Whisky Madness: Whiskykasten kopen en andere gave opruimplekken

Rubrieken
zondag, 17 december 2023 om 15:00
whiskykast cane and grain
Wie een ruime voorraad aan whisky heeft, bewaart dit levenswater het liefst op een leuke plek. Daarom gaan we het deze week in de Whisky Madness hebben over whiskykasten en andere gave plekken om je whisky in te bewaren.

Whiskyrek “Scottisch”

Sommige mensen zijn enorm creatief en kunnen gave dingen maken van whiskyvaten. De een maakt kunst van een vatdeksel, de ander verbouwt een heel vat tot kast. Dit doet Barrel Atelier bijvoorbeeld. Zo staat er op bol een authentieke kast te koop, de “Scottisch” waarbij er plankjes gemaakt zijn in het vat om diverse whisky’s te bewaren. Let alleen wel op. Want alleen op het bovensten plankje kunnen er een paar flessen recht opstaan, daarna moeten de flessen liggen. Dit kun je dan ook alleen doen bij flessen die je gaat opdrinken.

Whiskyvat kast “Lowland”

Waar de vorige kast helemaal open was, kun je bij de Lowland pas echt goed zien hoe van een vat een kast is gemaakt. Je betaalt er ietsje meer voor, bijna 500 euro, maar het resultaat mag er zijn. Via twee deurtjes trek je de kast open en val je met je neus in de boter. Een heel whiskyvat dient als kast. Het is bijna alsof een beeldhouwer hier aan de slag is geweest en een kunstwerk heeft afgeleverd.

Wereldbol bar

Iets waarbij je niet per se heel veel flessen in kwijt kunt, maar wel héél chique in je woonkamer staat, is een wereldbol bar. Deze zijn in diverse modellen te koop en dus ook in verschillende prijsklasse. Je klapt een wereldbol open en daar kun je vervolgens een paar mooie flessen en glazen in bewaren. Ook onder kun je nog een paar flessen kwijt. Officieel wordt er geadverteerd dat dit item een ‘wijnbar’ is, maar dat is natuurlijk onzin. Want als jij in deze wereldbol godendrank wilt bewaren kan dat ook. We weten uit eigen ervaring dat dit prachtig oogt!

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties