Wist je dat er een Elvis Presley whisky te koop is?

Rubrieken
dinsdag, 04 april 2023 om 15:00
elvis
Ons oog viel op een wel hele speciale fles ineens: een Elvis Presley whiskey. Nieuw is de fles niet, maar hij is wel leuk om onder de aandacht te brengen!
Uit het land van de Verenigde Staten komen de whiskeys, hoe kan het ook anders? En jawel, we schrijven hier in meervoud. Er zijn namelijk maar liefst twee verschillende soorten Elvis Presley flessen te koop.

Elvis Straight Tennessee

De eerste is: Elvis Straight Tennessee. De smaak van deze whisky wordt als volgt omschreven: ‘Wanneer de stop uit de fles wordt gehaald zul je direct een rijk aroma opmerken. Deze bevat tonen van zoete maïs, getoast eikenhout en fruitige hinten van citrus en appel. De smaak is vrij zoet van aard, en kenmerkt zich met tonen van een verse crème brulee, gesuikerde ahornsiroop en Granny Smith appels. De onderliggende toon wordt gevoerd door hinten van karamel. Het geheel eindigt met een langdurige en gebalanceerde afdronk.’
Een wat zoetere whiskey dus. Het alcoholpercentage van deze godendrank ligt op 45 procent. Bij Topdrinks is de Elvis fles te koop voor 49,95 euro.

Elvis Straight Rye Whiskey

De tweede Elvis Presley whiskey is: Elvis Straight Rye Whiskey. Het label van deze fles is gelijk anders. Op de foto kust de zanger zijn gitaar, terwijl hij op de andere fles in volle glorie aan het optreden is. Het smaakprofiel van deze fles wordt als volgt omschreven: Het aroma bevat zoete tinten van rogge, ondersteund door fruitige hinten van citrusvruchten en verse appels. De smaak van de whiskey is erg veelzijdig. Het opent met tonen van zoete buttescotsch en eikenhout, waarna deze zich ontwikkelen naar tonen van romige vanille en een kruidige tint van peper.’ Net iets anders dus dan de eerdere fles. Het prijskaartje is wel hetzelfde; 49,95 euro bij Topdrinks.

Elvis film

Vorig jaar kwam er een film uit over Elvis Presley met Austin Butler in de hoofdrol. De film, getiteld Elvis, heeft heel wat losgemaakt en is een prachtige film om te zien. In de film zingt Butler overigens zelf wat bijna niet van echt te onderscheiden is.
Vergeet niet mee te doen aan onze toffe prijsvragen
Wij bedanken Elements of Whisky, waar we het nieuws op zagen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties