Nieuw whiskyboek op komst: Tennessee Whiskey

Nieuws
vrijdag, 31 maart 2023 om 11:00
whiskyboek
Er komt een nieuw whiskeyboek aan. Dit boek draagt de titel Tennessee Whiskey. Dus mocht jij verzot zijn op whiskyboeken is dit er één om in de gaten te houden. Het boek komt op 6 juni uit.
Tennesee Whiskey is dus de titel van het boek. De subtitel luidt: How the Volunteer State Became the Center of the Whisky Renaissance. Een boek met een lange naam dus. De auteur is Carlo Devito, die meer titels op zijn naam heeft staan, zoals The Spirit of Rye, maar ook Big Whiskey: The Revised Second Edition.

Waar gaat het boek Tennessee Whiskey over? 

Het boek gaat in op de rijke whiskeygeschiedenis van Tennesee. Zo staat er op bol.com, waar het boek al te pre-orderen is, het volgende: ‘Met een whiskeytraditie die zowel de burgeroorlog als het verbod overleefde, bewees Tennessee al vroeg dat het een belangrijke speler in de industrie zou worden. Maar hoe werd de Vrijwilligersstaat het centrum van de whiskyrenaissance?’
In het boek besteedt Devito hier aandacht aan. Aan bod komen meer dan honderd profielen van distilleerderijen, interviews met master distilllers, diverse tasting notes en ook zitten er prachtige foto’s in het boek. In totaal beslaat het boek 432 pagina’s en heeft het een hardcover. De verhalen gaan van Jack Daniel’s tot aan George Dickel en nieuwe distilleerderijen die nog bezig zijn met hun eerste vaten. Maar allemaal hebben ze één overeenkomst: Tennessee.
Het boek is nu voor te bestellen voor 34,25 euro.

Binnenkort ook een ander whiskyboek

Nog iets eerder verschijnt een ander whiskyboek waar we eerder over schreven. Op 24 april verschijnt namelijk het boek: Twee Schotten en heel veel whisky, met daarin de hoofdrolspelers uit de tv-serie Outlander. Dit boek is te koop voor 24,99 euro.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties