Bij deze bars kun je een speciale whisky cocktail met Naked Malt whisky proeven

Best of
woensdag, 14 februari 2024 om 11:00
cocktail sour
Momenteel is de Naked Malt Naked Bar Swap competitie in volle gang. In de wedstrijd strijden wereldwijd bars met elkaar. Voor liefhebbers van cocktails is dat goed nieuws, want de deelnemers hebben namelijk tijdelijk een unieke whiskycocktail beschikbaar. Wij vertellen je waar je deze kunt proeven.
In totaal doen er twaalf bars in Nederland mee met de Naked Bar Swap competitie. In dit artikel lopen we langs elke bar waar je een speciale cocktail met Naked Malt whisky kunt proeven. Elke bar heeft een eigen cocktail verzonnen.  
Het thema van de wedstrijd is ‘Passion Sour’. Bars maken met Naked Malt whisky een Naked Passion Sour waarbij twee bartenders per horeca-gelegenheid meedoen en een persoonlijke interesse in de cocktail moeten stoppen. Denk bijvoorbeeld aan live muziek, DJ-en, surfen of kamperen. Alles mag en kan, als het maar op een originele manier met de whisky sour én Naked Malt whisky gecombineerd wordt.
Dat klinkt goed, toch? Dan is het nu tijd om bars uit te lichten waar je de speciale Naked Passion Sour cocktails kunt vinden. We hebben hieronder de twaalf deelnemers op een rij gezet en ook meteen naar hun Instagram-pagina gelinkt. Zo kun je, indien deze al gepost is, de speciale Naked Malt whiskycocktail van de bar bekijken. En wie weet nodigt dat uit om langs te gaan en het drankje in real life te proeven!

Fitz’s Bar Amsterdam - Amsterdam

In Amsterdam kun je het Pillows Hotel Maurits at the Park vinden, waar je heerlijk kunt overnachten. Onder het hotel kun je als het ware een reis terug in de tijd maken en de jaren 20 bezoeken. Fitz’s Bar is een sfeervolle bar met donkere houten elementen, knusse zitplaatsen en sfeervolle muziek.
De geheel in het wit geklede bartenders helpen je daar graag met een cocktail naar keuze, waaronder deze maand nog de speciale Naked Passion Sour en hun eigen bedachte cocktail voor de wedstrijd.

Vesper Bar - Amsterdam

We gaan door naar een ander stukje van Amsterdam. In de Jordaan kun je terecht bij Vesper Bar, een bar vernoemd naar een beroemde Bondgirl. Liefhebbers van James Bond weten het waarschijnlijk al, maar Vesper was de enige dame waar hij ooit van hield.
De bar heeft een grote wand met drankjes waar je uit kunt kiezen en op verschillende plekken kun je James Bond memorabilia vinden. In februari kun je er terecht voor de Naked Malt whisky sour variant.

Flying Dutchmen Cocktails - Amsterdam

Aan de singel in Amsterdam is de volgende cocktailbar te vinden: Flying Dutchmen Cocktails. De naam van de bar is niet afkomstig van de bekende cocktail, al zul je deze daar vast ook kunnen bestellen. Hij komt af van het vliegende schip uit de verhalen van de Vliegende Hollander.
The Flying Dutchmen richt zich voornamelijk op neoklassieke cocktails en schenkt ruim 800 verschillende dranken. Daar hoort in februari een speciale Naked Passion Sour cocktail bij.

Dutch Courage - Amsterdam

We gaan door naar de Zeedijk, waar Dutch Courage een ode is aan genever en aan de Nederlandse soldaten in de Tachtigjarige Oorlog. Zij dronken elke dag voordat ze de strijd aan gingen een flinke slok van de drank. De Amsterdamse bar schenkt dan ook genever, naast een heel aantal andere dranken. Daar horen ook de nodige cocktails bij zoals een whisky sour, of in februari de speciale variant gemaakt met Naked Malt whisky.

Belly of the Beast - Amsterdam

Na een uitstapje naar de Zeedijk gaan we terug naar de Singel in Amsterdam. Daar zit namelijk nog een cocktailbar die meedoet met de Naked Malt Naked Bar Swap competitie: Belly of the Beast. De bar neemt je als het ware mee naar een schip dat onder water ligt. Er is namelijk een onderwaterthema gebruikt voor de aankleding van de muren tot aan de bar zelf.
In Belly of the Beast kun je een variatie aan cocktails en hapjes bestellen die hetzelfde thema hebben als de bar zelf: onderwater. In februari is er een speciale Naked Passion Sour gemaakt die je nu kunt gaan proeven.

LuminAir - Amsterdam

We gaan van onder water naar grote hoogten om een bezoekje aan LuminAir te brengen. Deze bar zit op het dakterras van het Double Tree by Hilton hotel bij Amsterdam Centraal. De bar heeft een aankleding die je bijna letterlijk in de wolken brengt, terwijl je buiten over Amsterdam uit kunt kijken zonder in de drukte van het centrum te zitten. De komende tijd is hier ook een speciale Naked Malt whisky cocktail te vinden.

Sonora - Amsterdam

We blijven op grote hoogte en in Amsterdam, maar gaan wel even uit het centrum weg. Bij het nhow Amsterdam RAI kun je namelijk Sonora vinden. Als je daar naar de 24e verdieping klimt, stap je een gouden cocktailbar binnen met Latijns-Amerikaanse vibes en uitzicht over de stad. Sonora biedt verschillende cocktails die binnen een paar thema’s vallen. Deze maand is daar nog een extra cocktail aan toegevoegd, waarin Naked Malt whisky schittert.

Selva - Amsterdam

In hetzelfde gebouw als Sonora zit ook zusterrestaurant Selva. Hier vind je een enorme bar en een open keuken, waar je de meest uiteenlopende hapjes en drankjes kunt bestellen. Hierbij zijn verschillende werelddelen zoals Zuid-Amerika en Midden-Amerika met elkaar gecombineerd. Op het cocktailmenu is naast de Naked Malt whiskycocktail, die alleen deze maand te bestellen is, enorm veel variatie te vinden.

Sins of Sal - Amsterdam

We reizen terug naar het centrum van Amsterdam. Aan de Westerstraat is namelijk Sins of Sal te vinden. Deze cocktailbar combineert een donkere uitstraling combinatie met een industriële look. De naam komt niet uit de lucht vallen. Je kunt hier namelijk allerlei guilty pleasures bestellen op het gebied van streetfood en drankjes.
De insteek van het menu en het restaurant is gebaseerd op de Mexicaanse Santa Muerte en dat is te zien als je om je heen kijkt in de bar. Op het cocktailmenu staan drankjes die klassiek zijn, maar toch net even iets anders. En dat past natuurlijk prima bij de Naked Passion Sour.

The Five Points - Den Haag

We laten de hoofdstad achter ons en gaan naar Den Haag. Daar is een bar die geheel geïnspireerd is door een wijk in New York. Het gaat om de gelijknamige Five Points wijk uit 1850. De bar neemt je mee naar die tijd door een klassiek interieur met een unieke eigen stijl.
De opzet van de bar is ruim en knus tegelijk, terwijl een enorme vitrine en bar je allerlei drankjes laten zien die je kunt bestellen. Een van die drankjes is deze maand in elk geval de Naked Passion Sour variant die New York nog een beetje dichterbij Nederland haalt.

Cilinder - Groningen

Woon je in het noorden en wil je niet naar Amsterdam om de Naked Passion Sour te proeven? Geen zorgen, want in Groningen zijn ook deelnemende bars te vinden. Zo kun je bij Cilinder Bar en Bistro aan de Oosterstraat terecht. Overdag is dit een mooie en goed verlichte bistro, maar zodra de nacht valt verandert deze plek in een heuse cocktailbar. Dan kun je er allerlei lekkere dranken bestellen die de bartenders met liefde en passie voor je klaarmaken.

The Stockroom - Groningen

'High-end cocktails with a no-nonsense classic approach'. Het is de slogan die je bij The Stockroom in Groningen tegenkomt. De bar is gevestigd in een voormalig warenhuis in Groningen waarbij de jaren '20 als thema gekozen zijn.
De kleuren die je hier tegenkomt doen dan ook denken aan een vergeten tijd, waarin de Verenigde Staten de verkoop en productie van drank verbood. Gelukkig is dat niet het geval bij The Stockroom, want hier kun je allerlei cocktails en neat dranken genieten. Het is ook meteen de laatste bar waar we je aan voorstellen en waar je deze maand een Naked Whisky Passion Sour kunt bestellen.
Mede mogelijk gemaakt door Maxxium.

POPULAIR NIEUWS