De Naked Bar Swap competitie is van start gegaan

Nieuws
dinsdag, 13 februari 2024 om 17:00
cocktails
Na Dry January zitten we al volop in februari en dat betekent dat er weer leuke dingen gebeuren. Zo is de Naked Bar Swap competitie van start gegaan. Welke bar maakt de beste cocktail met Naked Malt whisky? Het is tijd voor #liveNaked.
Je staat er misschien niet altijd bij stil en zeker niet bij drank, maar als het gaat om whisky en cocktails heb je ook te maken met andere culturen. Ga maar na: als jij een whisky sour in Amerika bestelt, wordt deze misschien net even anders gemaakt dan in Engeland. En dan is er ook nog een verschil in aanpak qua horecagelegenheid.

Exclusieve cocktails proeven

Maar al die bars, ook in Nederland, hebben hetzelfde doel voor ogen: die ene perfecte drank in een glas bezorgen van de klant. In de maand februari wordt in Nederland gezocht naar de bar die de allerbeste cocktail kan maken met Naked Malt whisky. En het leuke is dat jij die kunt proeven!
In de hele maand februari kun jij namelijk een unieke cocktail proeven, gemaakt met Naked Malt whisky, op één van de volgende locaties in Nederland:
 • Fitz’s Bar – Amsterdam 
 • Vesper Bar – Amsterdam
 • Flying Dutchmen Cocktails – Amsterdam
 • Dutch Courage – Amsterdam
 • Belly of the Beast – Amsterdam
 • LuminAir – Amsterdam
 • Sonora – Amsterdam
 • Selva – Amsterdam
 • Sins of Sal – Amsterdam
 • The Five Points – Den Haag
 • Cilinder – Groningen
 • Stockroom – Groningen

The Worlds 50 best bars

Deze bars maken kans om terecht te komen in de lijst van World ‘s 50 Best cocktailbars. The World’s 50 Best Bars is de jaarlijkse ranglijst van de 100 beste bars waarop meer dan 500 drankexperts van over de hele wereld stemmen.
Dat betekent dat deze 12 namen die je hier boven ziet flink hun best gaan doen voor de wedstrijd. Er is nu eerst sprake van selectie in Nederland, maar het gaat om een internationale competitie. De winnaar van Nederland mag namelijk op uitwisseling naar een ander land.

Wat moeten de bars doen?

Om kans te maken om door te gaan naar de internationale wedstrijd moeten de bars een Naked Sour maken waarbij het thema Passion Sour is gekozen. Dit houdt in dat de bars iets van zichzelf in de cocktail én de presentatie daarvan moeten stoppen. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s als muziek, klimmen, surfen en street art.
Fitz’s Bar (de winnaar van de Naked Bar Swap 2022-2023) in Amsterdam heeft al een video geüpload op haar Instagram-account. De twee barmannen hebben gekozen voor muziek, reizen, parfum en tradities.
Houd de social media accounts in de gaten van de 12 bars die meedoen. Want zo weet jij hoe ze deel nemen aan de competitie, maar vooral wat je kunt proeven. Want de naked sours die gemaakt worden met Naked Malt whisky zijn alleen in de maand februari te proeven!
Ben je dus in de buurt van Amsterdam, Den Haag of Groningen? Loop dan eens zo’n bar in om een unieke whiskycocktail te bestellen. Niet in de buurt? Niet getreurd, we gaan nog uitgebreid uitlichten welke cocktails de bars bedacht hebben en wie weet maak jij er binnenkort wel een na!

Hoe ziet de planning er verder uit?

In februari zijn de bars bezig met het bedenken van hun cocktail en dit te presenteren aan de rest van de wereld. Vervolgens is er op 11 en 12 maart een finale waarbij de cocktail in het echt gemaakt moet worden. Daar rolt een winnaar uit en die bar mag op uitwisseling. Houd Whisky Monkeys in de gaten voor het laatste nieuws over deze competitie.
Lees ook de rest van onze beste verhalen.
Mede mogelijk gemaakt door Maxxium.

POPULAIR NIEUWS