De top 5 beste whisky bars in Europa om eens te bezoeken

Best of
woensdag, 13 maart 2024 om 10:00
bar
Stel je houdt van whisky drinken en gaat graag op reis, wen jezelf dan het volgende aan: check welke whiskybars een stad rijk is. Je zult zien dat je vaak op hele mooie verborgen schatten uitkomt. Ondergetekende reisde wat af. Wat zijn toffe whiskybars in Europa? Hier zijn 5 tips die je mag toevoegen aan je whiskybucket list!

Zlatna Ribica in Sarajevo

Dit pareltje heeft ondergetekende ontdekt en het is tijd dat de hele wereld dit gaat ontdekken. Wauw! Deze bar geeft je het gevoel naar een compleet andere wereld te gaan, het hele interieur zit eruit alsof het gestolen is van een prachtige fantasy of avonturenfilm. Als je plaatsneemt en een whisky bestelt, die overigens hele schappelijke prijzen hebben, kan het zomaar zijn dat je in je linkerhand een glas whisky draagt, terwijl je ondertussen oog in oog staat met een goudvis en alles om je heen gedecoreerd is met antieke spullen, briefjes geld, bananen, noem het maar op.
En de muziek die gedraaid wordt is ook nog eens geweldig: You want it darker en A thousand kisses van Leonard Cohen kunnen zomaar voorbij komen, alsook All long the watchtower van Bob Dylan. Je zal hier een geweldige tijd beleven, al moet je er dus wel voor naar Sarajevo. Neem van ons aan dat dat de moeite waard is als stedentrip!

La Whiskeria in Barcelona

Deze whisky- en cocktailbar zit in een toeristische straat van Barcelona en is absoluut een bezoek waard. Waar veel whiskybars in steden tamelijk klein zijn van formaat – wat geen afbreuk doet aan de gezelligheid- is deze bar vrij groot. Ons advies: neem wat treden naar boven waar een heerlijke nieuwe kamer staat met veel ruimte en je het idee hebt dat je zomaar bij iemand op een gezellige zolderkamer terechtkomt. Terwijl je naar boven gaat, zijn alle wanden rijkelijk gevuld met lege whiskydozen van allerlei merken, je kijkt je ogen uit. Dat geldt ook voor de ruimte waar je terecht komt. De gehele Game of Thrones whiskycollectie staat er bijvoorbeeld, alsook een paar hele oude flessen. Het personeel is overigens uiterst vriendelijk. Ze zullen er alles aan doen om jou de tijd van je leven te bezorgen. Je krijgt het gevoel dat je hier prima mag zitten zonder meteen heel diep in de buidel te hoeven tasten.

Whiskycafe L&B in Amsterdam

Als je veel verschillende whisky’s wilt proeven ben je bij Whiskycafe L&B aan het juiste adres. Deze whiskybar zit in Amsterdam en heeft echt bizar veel whisky’s, zo’n 2100. De barman wil je van alles laten proeven. De whiskybar heeft veel Ierse, Amerikaanse, Canadese en Japanse whisky’s, maar ook veel flessen uit andere regio’s van Europa. Kortom, voor iedereen zit er wat tussen.
De ruimte zit wat krap, maar mogelijkheden zijn divers. Ook is het mogelijk halve drams te drinken zodat je nog meer kunt proeven. Tevens organiseert deze whiskybar ook geregeld een proeverij! Dit zijn zowel gesloten als open proeverijen. Mocht je een stedentripje naar Amsterdam boeken, vergeet dan niet ook hier een whisky te proeven. Houd wel rekening met de prijzen, want goedkoop is het niet. Maar daarvoor krijg je wel een hele leuke avond (of middag) voor terug!

Whiskey Bar 12 Black Barrrels in Skopje

Deze whiskybar is niet per se groot of mooi, maar wel één die zeer goedkoop is, geschikt voor jongeren en live muziek heeft waardoor je er goed een avondje kunt vertoeven. Waar bovenstaande whiskybars meer is voor alle leeftijden is Whiskey Bar 12 Black Barrels wat meer voor jongeren en ook de beginnende whiskydrinker, lees: zij die misschien wel whisky willen maar niet puur. Dit is namelijk een bar die heel veel leuke whiskycocktails aanbiedt! Zo kun je er bijvoorbeeld een Whisky Sour bestellen maar ook – en dat is onze aanrader- een Mango Jungle. Dit is een drankje met whisky, citroensap, mango, appel en vlierbloesem. En het mooiste is de prijs: je betaalt 200 Macedonische Denar, wat omgerekend minder dan 3,5 euro is. Leuk detail is hoe de balie van de bar aangekleed is met vaten en daarmee doet de bar zijn naam eer aan.

Union Jack the Whisky Pub in Berlijn

Als je op zoek bent naar een gezellige atmosfeer en goede service ben je bij Union Jack the Whisky Pub in Berlijn aan het juiste adres. Op de whiskykaart staan diverse whiskymerken, van Schotland tot aan Amerika. En ook Japanse whisky’s zijn veel vertegenwoordigd op de whiskykaart.
Ook worden er in deze pub tastings georganiseerd, al is het ook leuk om gewoon eens binnen te kopen en een glaasje te drinken. De keuze is reuze.

Poll

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 maart 2024. Het is een onafhankelijk artikel. Mocht je ons willen steunen, zijn we je eeuwig dankbaar. Zie de donatie-knop hieronder. 

POPULAIR NIEUWS