Nieuwe Nederlandse whisky op komst van Stokerij Sculte

Nieuws
zondag, 22 september 2024 om 20:45
sculte
Wie op zoek is naar een nieuwe whisky uit Twente, heeft meerdere opties. Eén van de mogelijkheden zijn de whisky’s van Stokerij Sculte. Daarvan komt een nieuwe expressie uit.
‘Begin mei 2024 overleed Gerard Velthuis, oprichter van Stokerij Sculte. Zijn overlijden kwam onverwachts en heeft ons diep geraakt.’ Zo opent het laatste persbericht van de Twentse distilleerderij.
Toch gaat Roy Kroeze, distilleerder bij de stokerij, door met whisky maken. Dinsdag gaat dan ook een nieuwe expressie in de verkoop: Sculte Twentse Whisky Refill 2024. Het prijskaartje: 295 euro voor 50 centiliter.

Wat is Sculte Twentse Whisky Refill 2024?

Het gaat om een whisky dat honderd procent gemaakt is van ‘100% natuurlijk en ambachtelijk destillaat van gerst.’ In de neus kunnen mensen ‘verfijnde tonen van eikenhout’ verwachten, wat komt doordat de spirit gerijpt heeft op Twents eikenhout.
Verder zegt de distilleerderij dat de whisky smaakt naar gedroogde abrikozen en dadels. ‘De tropische fruittonen worden afgerond met een toets van een rozijntje, wat zorgt voor een weelderige en lange afdronk.’
De whisky wordt gebotteld op 51,1% alcohol by volume.
Het gaat om een gelimiteerde fles whisky van 616 flessen. Wat precies de reden is waarom er een prijskaartje aanhangt van bijna 300 euro is onbekend.

Gouden medaille op zak

Wel is het zo dat deze whisky goud gewonnen heeft tijdens de San Francisco World Spirits Competition. En die gouden medaille heeft een aandeel gehad in het besluit van Kroeze om door te gaan met de distilleerderij.
Zo staat in het persbericht: ‘Deze gouden medaille is een belofte voor de toekomst: Stokerij Sculte gaat door met een team van toegewijde professionals die zijn visie en passie delen.’

Waar is de whisky te koop?

Sculte Twentse Whisky Refill 2024 wordt vanaf dinsdag aangeboden via de officiële website van de distilleerderij vanaf vijf uur ’s middags.
Whisky Image
Whisky
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS