Deze whiskycocktail wordt in Nederland geserveerd voor 82 euro

Nieuws
dinsdag, 10 september 2024 om 7:00
whisky sour cocktail
Wat kost 82 euro? Een fles whisky of een drankje? In dit geval gaat het om een drankje. In Amsterdam is er namelijk een bar waar whiskycocktails te koop zijn. Een daarvan draagt een prijskaartje van 82 euro.
Behoor jij tot het team dat van mening is dat je whisky’s puur ‘moet’ drinken of dat je enkel goedkopere merken in whiskycocktails stopt?
Dan zullen je oren wel even klapperen na dit bericht. In de cocktailbar Luminair wordt namelijk een cocktail verkocht, met daarin een whisky, voor de prijs van 82 euro.

Welke whisky zit er in de cocktail?

Laten we meteen vertellen dat deze cocktail een uitzondering op de kaart is. De gemiddelde (whisky)cocktail bij Luminair is niet zo prijzig. Het gaat dan ook om een bijzondere whisky die in de cocktail zit, namelijk The Dalmore King Alexander III. Dit is een single malt whisky uit de Highlands van Schotland. Een fles kost al gauw meer dan 200 euro.

Welke whiskycocktail wordt ervan gemaakt?

Dan is nu de vraag uiteraard wat voor whiskycocktail gemaakt wordt met dit drankje. De naam van de cocktail is Royal Serve. En daarin zitten de volgende ingrediënten:
  • The Dalmore King Alexander III (10 ml)
  • Martini Riserva Speciale Rubino
  • Bosbessen
  • Balsamico
  • ·Chocolate & Ardbeg An Oa Cloud
Die laatste whisky zorgt ongetwijfeld voor een beetje een rokerige smaak aan het drankje.
Zou jij het ervoor over hebben om 82 euro te betalen voor deze ‘koninklijke’ dram?

Poll

Bij Whisky Monkeys gaan we sinds kort op pad om zelf whiskcocktails te ervaren. Wij zelf zijn meer van de categorie: whisky kun je puur drinken, maar drink vooral je drankje hoe je dat zelf lekker vindt. Maar we staan er wel voor open om dingen te proberen.
Do Your Whiskey - Whiskey zelf maken Cadeauset - Hoogwaardige in mooie kruidenflessen -6 roestvrij stalen Whiskeystenen - Maakt to 6 liter Whiskey Image
Do Your Whiskey - Whiskey zelf maken Cadeauset - Hoogwaardige in mooie kruidenflessen -6 roestvrij stalen Whiskeystenen - Maakt to 6 liter Whiskey
EUR46.4
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS