Redbreast sluit een langlopende reeks single cask whiskeys af

Nieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 7:00
redbreast dream cask zenith edition
Redbreast Irish Whiskey heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Na onlangs de Missouri Oak Edition uitgebracht te hebben, is het tijd voor de volgende telg in de Dream Cask series: de Zenith Edition.

De oudste whiskey in de reeks

De Redbreast Dream Cask Zenith Edition is de zevende expressie in de serie en sluit de reeks af. De whiskey is gestookt in 1985 en heeft in totaal 38 jaar gerijpt. Daarmee is het ook meteen de oudste whiskey in de Dream Cask serie.
De vloeistof voor deze whiskey is gestookt door Dave McCabe, meesterblender bij Irish Distillers, en Bily Leighton, meesterblender emeritus bij Irish Distillers. Voor Leighton is het een bijzondere fles.
Het is namelijk de laatste whiskey in de zevendelige serie die toevallig ook in zijn laatste jaar bij de stokerij uitkomt.

Wat is de Redbreast Dream Cask Zenith Edition whiskey?

De nieuwe Redbreast Dream Cask expressie is een single cask botteling. De expressie heeft de periode van rijping niet constant in hetzelfde vat gezeten, maar heeft in twee verschillende vaten gerijpt.
De eerste 27 jaar bracht de drank door in bourbonvaten, waarna de whiskey overgegoten is in oloroso sherryvaten. Daarin heeft de Zenith Edition nog 11 jaar gerijpt voordat de drank op 45,3 procent alcohol by volume (ABV) de fles in ging.
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Een combinatie van kruiden en specerijen met tonen van menthol, zoethout, rozemarijn en piment. Daarnaast zijn er fruitige aroma’s van zwarte kers en zwarte bessen, met hints van mango en sinaasappelschil aanwezig, met geuren van antiek meubilair, houthars en lijnzaad.
Smaak: Tropisch fruit, vanille, chocolade, zacht eikenhout, pot still kruiden, zwarte peperkorrels, tuinmunt en milde gember. De fruittonen nemen in de smaak steeds toe, samen met nootachtige tonen.
Afdronk: Lang, met in eerste instantie kruiden, gevolgd door fruit en eikenhout.

Waar vind je de Redbreast Dream Cask Zenith Edition?

De Redbreast Dream Cask Zenith Edition Whiskey is gebotteld in flessen van 500 milliliter. Deze liggen niet in de schappen bij de slijterijen, maar zijn via een loting op de website van Redbreast te koop. De prijs van een fles is 1000 euro.
Foto: Redbreast

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties