Absurde whiskey scene leidt tot een lach in The Holdovers

Nieuws
zondag, 14 januari 2024 om 16:00
the holdovers
Soms gebeuren er gekke dingen rondom whisky, zeker in de wondere wereld van films. Wie de arthouse film The Holdovers heeft gezien weet dat er een terugkerende rol is voor de godendrank én op bijzondere wijze.
The Holdovers draait nu in de bioscoop, met in de hoofdrol Paul Giamatti. De film, die geregisseerd is door Alexander Payme, vertelt het verhaal van een chagrijnige onderwijzer (gespeeld door Giamatti) die tijdens een kerstvakantie op moet passen op achterblijvers. Zo ontstaat er een bijzondere haat-liefdeverhouding tussen hem en een leerling.
spoiler alert
Wie geen spoilers wil, moet vooral niet verder lezen en aan de rest die van whiskey houdt, maar de film toch niet gaat kijken: lees vooral verder.

Jim Beam voor en na

In The Holdovers keert whiskey bijzonder regelmatig terug. Het is duidelijk dat de onderwijzer regelmatig een slokje nodig heeft om de dag door te komen. Daarbij ligt zijn voorkeur bij Jim Beam. De eerste keer is hij op visite bij een collega en staat er een fles op tafel. Dit is geen Jim Beam, maar wat het wel is, is onduidelijk voor de kijker.
Het enige wat je je af kunt vragen, is of er whiskey inzit.
Later bestaat er geen twijfel meer over dat de hoofdpersoon van een glaasje houdt. Als hij uit zijn bed komt, staat er Jim Beam naast het bed. Hij veert op, doet wat oefeningen en roept al springend: ‘Manet, Monet en Picasso’. Het levert een grappige scène op.
Daarna bestelt hij steevast Jim Beam: op een verjaardag, in een restaurant (wel ‘on the rocks’) en als hij een slijter binnenloopt. Zelfs leerlingen begint het op te vallen dat hij snel teut is.

Absurde whiskey scene leidt tot een lach

Het echt hoogtepunt komt ergens aan het einde van de film als hij ergens geen toetje met alcohol kan krijgen omdat zijn minderjarige leerling mee is. Samen met zijn collega bestelt hij los wat ingrediënten, loopt naar zijn auto, gooit over de kersen en ijs van wat Jim Beam whisky…
En dan staat ineens op de auto het hele toetje in lichte laaie.
Het is een bijzondere manier om met het levenswater om te gaan. De film draait nu in de bioscoop. Giamatti heeft onlangs een Golden Globe gewonnen voor zijn rol in deze film.
Ook op Netflix kom je vaak whisky-verwijzingen tegen.
Foto: Filmdepot. Credit: Universal Pictures International

POPULAIR NIEUWS