Nieuwe Tamdhu single malt whisky’s onderweg

Nieuws
door Monkey
zondag, 14 januari 2024 om 13:00
tamdhu quercus alba iii
Tamdhu heeft aangekondigd dat twee nieuwe expressies binnenkort te bestellen zijn. Het gaat om twee single malt whisky’s van de Speyside stokerij die al aangekondigd waren, maar heel binnenkort ook in de schappen staan.
De Monnik Dranken maakt namelijk bekend op zijn website dat zowel de Tamdhu Quercus Alba Distinction III en de Cigar Malt III whisky binnenkort beschikbaar zijn. Allebei de whisky’s zijn limited edition bottelingen en worden begin februari verwacht. Snel daarna mogen consumenten deze flessen dan in de schappen van de betere whiskyspecialist verwachten.

Wat zijn de nieuwe single malt bottelingen van Tamdhu?

Tamdhu heeft al twee releases achter de rug in zowel de Quercus Alba Distinction serie en de Cigar Malt reeks. Wij recenseerden in september de tweede Quercus Alba fles en vertelden je dit over de expressie: ‘Tamdhu heeft met de Quercus Alba Distinction 2 expressie een ontzettend toegankelijke whisky neergezet die zowel de beginnend als de gevorderde whiskydrinker met een voorkeur voor een volle en zoete whisky wel zal bekoren.’
De Quercus Alba Distinction III single malt whisky is net even anders dan zijn voorganger. Dit zijn de tasting notes van de komende expressie:
Neus: Luchtige aroma’s van zandkoekjes gedoopt in vanillecrème, met lichte tonen van citrusvruchten en pepermunt.
Smaak: Rijk en zachte, vol van pruimen, chocolade, limoen met de fruitigheid van het eikenhout.
Afdronk: Lang en fruitig zoet met decadente gedroogde kersen en een vleugje honingraat.
De Cigar Malt III whisky is een prima expressie voor liefhebbers van een sigaar op zijn tijd. De whisky heeft gerijpt in Europese eiken sherryvaten. Het sterke karakter van de vloeistof wordt niet alleen door zijn diepe kleur gekenmerkt, maar ook door de tasting notes:
Neus: Peperkoek gedoopt in honing, met onmiskenbaar tonen van sherry en eikenhout.
Smaak: Pannacotta met rozijnen gedoopt in sherry en moutkoekjes.
Afdronk: Een vleugje abrikozenjam, eindigend met rijke praliné.
De prijs van de Tamdhu Cigar Malt III whisky is nog niet bekendgemaakt. Voor de Quercus Alba Distinction lijkt het erop dat de fles ongeveer 80 euro gaat kosten. Dit is al eerder bekendgemaakt bij de aankondiging van de fles.

POPULAIR NIEUWS