Ardbeg Corryvreckan keert terug als hart van de zeldzame single malt whisky The Abyss

Nieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 7:00
ardbeg the abyss single malt whisky
De Ardbeg Corryvreckan keert terug als onderdeel van een gelimiteerde release. The Abyss is gebotteld in een oplage van slechts 400 flessen en bevat de kern van de originele Ardbeg Corryvreckan uit 2008. Deze whisky dankt zijn kracht aan de zwaar getoaste Franse eikenhouten vaten uit 1989 waarin deze gerijpt heeft.
Om de terugkeer te vieren, heeft Ardbeg stripboekkunstenaar Tradd Moore gevraagd de legende van Corryvreckan opnieuw te vertellen. Zijn gelimiteerde stripboek wordt samen met de fles The Abyss geleverd in een unieke presentatieverpakking, geïnspireerd op de dramatische wendingen in smaak en de draaikolk in het hart van het verhaal.

Stripboek om verhaal te vertellen

Tradds stripboek herschept het verhaal van de Corryvreckan draaikolk, waarbij de lezer wordt meegenomen naar een andere dimensie om het lot van een mysterieuze Lone Figure te ontdekken. Net als de whisky zelf, trekt zijn artwork ons een parallelle wereld in waar zee, ruimte en geest samenkomen.

Hoe smaakt de whisky?

  • Geur: Aroma's van geroosterde marshmallows, aromatische theeblaadjes, geroosterde kastanje en gebakken zuurdesembrood. Dit wordt gevolgd door tonen van citroenbalsem, zoetheid als demerara-suiker en een vleugje leer.
  • Smaak: Een zacht mondgevoel met een hint van kruidigheid, gevolgd door intense smaken van pure chocolade, pecannotentoffee, oud leer, kruidnagel, gember en een vleugje stroop en creosoot.
  • Afdronk: Hints van gebakken appel, anijs en eiken.

Luxe whiskyverpakking

De whisky en het stripboek zitten naast elkaar in een behuizing, geïnspireerd op de draaikolk in het hart van het verhaal en de smaken van de whisky. Compleet met patrijspoorten, meters en een ontgrendelingsmechanisme, is deze ruimtecapsule-ontmoet-duikkamer zelf een ontdekkingsreis, passend bij het avontuur van de whisky en het stripboek.
Als je een fles van de nieuwe Ardbeg The Abyss single malt whisky wil bemachtigen, dan kun je terecht op de website van de distilleerderij. De prijs van een fles is 25.000 euro.
Ardbeg Heavenly Peated Image
Ardbeg Heavenly Peated
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties