Test je Nederlandse whiskykennis tijdens dit toffe festival en win een prijs

Nieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 8:00
horstman distillery flessen
Wat weet jij allemaal van Nederlandse whisky? Weet jij bijvoorbeeld welke distilleerderij de oudste whisky tot dusver op de markt heeft gebracht? Tijdens het festival Whisky in het Fort gaan we iets gaafs doen en bundelen Whisky Monkeys en distilleerderij Horstman de krachten.
Zaterdag 15 juni is het zover, dan vindt één van de leukste whiskyfestivals van het jaar plaats: Whisky in het Fort in Fort Sabina. Dat is een fort in West-Brabant, in Heijningen om precies te zijn. Dat is één van de laatste festivals voordat het seizoen sluit voor een zomerstop, zodat we er allemaal weer tegenaan kunnen in het najaar.

Doe mee met de Monkeys quiz

Kortom, jij wilt 16 juni in Heijningen zijn. En als je daar nog over twijfelde hebben we iets leuks: kom tussen half 2 en half 3 ’s middags naar de stand van Johan Horstman, één van de standhouders, want wij van Whisky Monkeys zijn daar dan aanwezig.

Van grote namen tot aan micro-distilleerders

Daar gaan wij een quiz afnemen bij bezoekers om te kijken hoeveel jullie weten van Nederlandse whisky. Vaak zijn de ogen gericht op Schotland maar ook in ons eigen kikkerlandje zijn er mooie drams voor handen en niet te vergeten: veel distilleerderijen, van grote namen tot aan micro-distilleerders.
Dus loop je straks rond op Whisky in het Fort en wil je even de benen rust gunnen? Kom dan gezellig langs bij de stand van Distilleerderij Horstman, neem plaats op één van de stoelen en doe mee aan de Monkeys quiz, die wordt afgenomen door Rox en Theo.

Wat valt er te winnen?

Valt er nog wat te winnen? Jazeker, een gratis dram. Dat is tenminste als je 7 van de 10 vragen goed zult hebben. De 28-jarige whisky van Horstman, wat nu officieel de oudste is van Nederland, is stijf uitverkocht. Johan Horstman heeft nog een heel klein beetje privé over, maar is daar ook erg zuinig op. Deze mooie whisky kun jij proeven op Whisky in het Fort.

Hoe bereid je je voor?

Hoe bereid je je voor op de quiz? Simpel. Lees de artikelen op Whisky Monkeys terug en kijk wat we de afgelopen 1,5 jaar allemaal geschreven hebben over Nederlandse whisky. We zullen geen vragen stellen die niet op onze website hebben gestaan. Promise!
Mocht je een andere dram van Johan Horstman willen proeven omdat je de 28-jarige al kent, kan dat natuurlijk ook.
Zien we jullie de 15e?! Mocht je zeker weten dat je deze middag mee wilt doen aan onze quiz, stuur gerust even een mailtje naar [email protected]. Dan zorgen we ervoor dat we elkaar niet mislopen en dit geheid door kan gaan.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties