Bowmore Lunar New Year viert het jaar van het konijn met speciale release

Nieuws
donderdag, 26 januari 2023 om 13:00
chinese newyear
Bowmore Islay Single Malt Scotch Whisky heeft speciaal voor het Chinese Nieuw Jaar een gelimiteerde whisky uitgebracht. En dat is niet zomaar een fles. De Bowmore Lunar New Year heeft namelijk een hele bijzondere verpakking die geheel aansluit bij het jaar van het konijn.
Het label en de verpakking van de Bowmore Lunar New Year straalt namelijk in alles uit dat 2023 het jaar van het konijn is. De doos is een waar kunstwerk, gemaakt door Erika Tay Qi Yin, een illustrator uit Singapore. Op de doos is een tekening te vinden die op alle kanten oneindig doorloopt. Pas met vijf dozen naast elkaar zie je het volledige kunstwerk tot leven komen. Tay Qi Yin heeft in het ontwerp elementen die kenmerken zijn voor Bowmore gebruikt als de distilleerderij hoog op golven, gerst, vaten en rook.
Als uit een soort Alice in Wonderland verhaal komend, barsten deze elementen uit een sleutelgat, waarna ze zich over de doos verspreiden en een verhaal vertellen over Bowmore, maar ook over het jaar van het konijn. Om precies te zijn het waterkonijn, het dier dat dit jaar in de dierenriem aan de beurt is. De illustrator heeft zich ook laten inspireren door China en de folklore daar met penseelstreken van Chinese schilderijen waarbij vloeiende lijnen en detail kenmerkend zijn. Dit zijn ook elementen waarom Tay Qi Yin bekend staat.
Niet alleen Bowmore heeft speciale whisky voor het jaar van het konijn. Ook Johnny Walker heeft er een. Bekijk deze hier.  
Bekijk het kunstwerk hieronder in de post van Bowmore:

Wat voor whisky is de Bowmore Lunar New Year?

De Bowmore Lunar New Year editie is een fles Single Malt 18 Year Old die gerijpt heeft in een combinatie van Oloroso en Pedro Ximénez Sherry vaten. De drank is gebotteld op 43 procent ABV. Het geeft de drank een specifiek aroma van chocolade, toffee en dadelolie. Op de tong uit zich dit in tonen van sinaasappelschil en geroosterde koffie met een afdronk van mokka, chocolade en macademianoot.
Jammer genoeg is het niet voor iedereen even makkelijk om een fles te bemachtigen. Bowmore Lunar New Year is namelijk een cadeauverpakking die je alleen in de Travel Retail winkels op luchthavens in China, Korea, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Thailand en Maleisië tegenkomt. De richtprijs van de fles is 145 dollar, dus mocht je gaan reizen en langs een van deze punten komen weet je wat je uit mag geven.
Wist je dat wij ook iets te vieren hebben? Dat doen we met te gekke prijzen! Lees het hier en doe mee.

POPULAIR NIEUWS