Schotse Glen Scotia brengt een gelimiteerde 21-jaar oude whisky uit

Nieuws
donderdag, 26 januari 2023 om 11:00
barrels
De Schotse distilleerder Glen Scotia heeft een speciale limited editie single malt uitgebracht. Waar de meeste whisky's acht tot twaalf jaar liggen te rijpen heeft Glen Scotia voor deze whisky de tijd genomen: de fles heeft maar liefst een rijptijd gehad van 21 jaar! De Limited Edition zal uitkomen in een oplage van zo'n 2500 flessen, die wereldwijd te koop zullen zijn.
De manager van de distilleerderij Iain McAlister zegt tegen The Spirits Business Master dat de nieuwe 21 jaar oude single malt een speciaal karakter heeft en dat deze de de ideale dram heeft om de sterke innerlijke kracht van Campbeltown mee te vieren.
“'We wisten dat we een speciale release wilde maken voor onze fans van over de hele wereld en deze 21 jaar oude boreling is als het middelste broertje tussen de 18 jarige en de 25 jarige whisky die verkozen is tot beste whisky van de hele wereld.'”
 aldus McAlister.
Volgens McAlister heeft de nieuwe whisky een smaakpallet bestaande uit rode appels, rozijnen, kruidnagel, steranijs en kaneel, met een lange afdronk met een vleugje zeezout. Klinkt in ieder geval heel bijzonder!

Een 21 jaar oude whisky, dat smaakt naar meer!

McAlister vertelt verder dat deze Glen Scotia 21 jaar oude whisky een geweldig samenspel heeft met het geurige Sherry vat waar de whisky in is bewaard, maar met een kortere laatste fase van slechts zes maanden vergeleken met de 18 jaar oude whisky van de distilleerderij. Hierdoor krijgt de whisky volgens McAlister karakteristieke distilleerderij-karakter dat je normaliter van een 25 jaar oude whisky verwacht.
Wie deze Limited Editie moet missen hoeft niet lang te treuren, Glen Scotia wil een jaarlijks terugkerend evenement maken van deze gelimiteerde editie. Volgend jaar zal er dus opnieuw een batch van deze whisky gemaakt worden, is de verwachting.
Wie nu al een fles wil zien te bemachtigen zal wel in de buidel moeten tasten, de fles is te bestellen via de website van Glen Scotia. Let wel dat er in dit geval nog een internationale verzending aan vast hangt. Ook de andere Glen Scotia whisky's zijn via de website beschikbaar, maar die kun je wellicht beter lokaal kopen, zoals hier.
Glen Scotia Campeltown Single Malt 21 Years is overigens niet de enige whisky van de distilleerderij die zo oud is. Eerder al bracht ze een andere single malt uit die ook 21 jaar oud is. De fles kun je hier nog bewonderen, maar hij is helaas wel uitverkocht op het moment van schrijven.
Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de rest van het nieuws. 

POPULAIR NIEUWS