Enorme promotie van Glenfiddich op vliegveld

Nieuws
door Monkey
woensdag, 18 januari 2023 om 11:00
perpetual collection
Glenfiddich weet wel hoe je een nieuwe lijn aan moet prijzen. Met de grootste lancering ooit in de reisretail in de afgelopen tien jaar gooit de distilleerderij haar nieuwe whisky in de spotlight in Azië. William Grant werkt voor de promotie samen met Ever Duty Free en Tasa Meng, beide bedrijven die zich met reiswinkels bezig houden. En de promotie is dan ook groots. Op Taipei's Toayuan International Airport is een enorme pop-up store geopend in Terminal 2, waar de collectie te bewonderen (en natuurlijk te koop) is. De winkel zal daar tot 28 februari aanwezig zijn en dan stilletjes verdwijnen.
Volgens Quentin Job is de lancering perfect getimed. Met deze pop-up winkel kan namelijk geprofiteerd worden van de opening van Azië na de covid-19 period en het herstel van de reisretail in dat gebied. Volgens Quentin Job, regionaal directeur van William Grant & Sons , GTR, Azië- Pacific en Miden-Oosten, is er dan ook een aanzienlijke investering gedaan om het mogelijk te maken in de luchhaventerminals.

Wat is de Glenfiddich Perpetual Collectie?

De Glenfiddich Perpetual Collection bestaat uit vier single malts. Elk van deze malt whisky's is gerijpt in vaten die nooit zijn geleegd, waardoor constant nieuwe lagen toegevoegd zijn. De flessen heten naar het nummer van het Solera vat waar ze in zaten, dus VAT01, VAT02, VAT03 en VAT04. VAT01 is een zoete whisky, terwijl VAT02 is rijk en donker van smaak is. VAT03 is een whisky die minstens 15 jaar in het vat gezeten heeft en voor VAT04 geldt dat het 18 jaar gerijpt is.
Patricia Wang, vicepresident van Ever Rich Duty Free, is blij met de promotie van de whisky's. Voor het merk is het belangrijk om waardevolle winkelervaringen te bieden. Ze is dan ook 'erg verheugd om samen met William Grant de Perpetual Collection te lanceren'. Dat Glenfiddich juist het vliegveld in Taipei kiest is niet vreemd. Het land is namelijk een van de grootste consumenten van single malts te wereld en betaalt ook nog eens graag wat meer voor producten van hoge kwaliteit. Als je een fles wil bemachtigen, hoef je als Nederlander gelukkig niet helemaal naar Taipei. De collectie is gewoon online bestelbaar met als uitzondering VAT04. Deze lijkt echt alleen voor de reisretail en vind je op Schiphol.
Nederland is trouwens ook echt een whiskyland. Er zijn al bijna 50 distilleerderijen en wij geven een kaart weg waar ze allemaal op staan. Lees het hier!

POPULAIR NIEUWS