Bowmore presenteert twee zeldzame whisky’s in exclusieve reeks

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 23 september 2023 om 17:00
bowmore timeless
Bowmore heeft een tweetal nieuwe whisky’s onthuld in de nieuwe Timeless series. Het gaat om de Bowmore Timeless 29 Year Old en de Bowmore Timeless 33 Year Old whisky. Beide whisky’s komen in een gelimiteerde oplage uit in oktober en stralen pure luxe uit.
Calum Fraser, meesterblender bij Bowmore Distillery, vertelt dat de twee whisky’s die de Timeless whiskyreeks aanvullen erg bijzonder zijn voor hem. Hij vertelt dat de expressie ‘de essentie van tijd prachtig vastleggen en laten zien hoe speciaal gerijpte Bowmore echt is’.

Wat zijn de nieuwe Bowmore Timeless whisky’s?

De Bowmore whisky’s zijn allebei voorzien van een speciale kist in de vorm van een zandloper. De fles zit aan de ene kant in deze kist geklemd, terwijl aan de andere kant een zandloper geklemd zit. Met deze tijdmeter kan er precies drie minuten getimed worden, de tijd dat er volgens Bowmore aan de whisky geroken dient te worden om alle aroma’s te ontdekken.
De Bowmore Timeless 29 Year Old whisky is gerijpt in Europese eikenhouten sherryvaten en Amerikaanse eikenhouten vaten. De whisky is gebotteld op 53,7 procent ABV en heeft de volgende tasting notes meegekregen:
Neus: Donker fruit, cacao, bittere sinaasappel, kersenbloesem en zoethout.
Smaak: Complex met aroma’s van turf en zeezout.
Afdronk: Lang en verwarmend met turf en zout.
De Bowmore Timeless 33 Year Old whisky komt uit Amerikaanse eikenhouten ex-bourbon vaten, Europese eikenhouten Matusalem sherryvaten en second fill Europese eikenhouten Oloroso sherryvaten. Deze expressie is op 45,5 procent ABV de fles in gegaan met de volgende tasting notes:
Neus: Aroma’s van honing en jasmijn.
Smaak: Menthol, eucalytpus, rijp fruit en turf.
Afdronk: Lang en turfachtig.
De Bowmore Timeless whisky’s zijn voorzien van een flinke prijskaart. De 29-jarige whisky kost 1700 euro en de 33 jaar oude whisky heeft een adviesverkoopprijs van 2600 euro.
Onlange doneerde Bowmore nog een 55 jaar oude whisky aan het goede doel. Deze gaat komende maand onder de hamer en moet ongeveer 500.000 pond opleveren.
Foto: Bowmore.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties