Turntable Paradise Funk Review

Reviews
woensdag, 06 september 2023 om 18:30
turntale paradise funk
Muziek en whisky gaan prima samen. Dat hebben de broers achter Turntable Blending House al bewezen met de eerste drie drams van het merk. Nu is het tijd voor de core range die drie verschillende tracks bevat. De eerste whisky is Paradise Funk, een funky geheel van zoete smaken. In deze Turntable Paradise Funk Review lees je of de whisky wat voor jou is.
Na de drie gelimiteerde releases van Turntable Blending House is het eindelijk tijd voor de core range van de onafhankelijke bottelaar. Deze wordt gevormd door drie whisky’s, Bittersweet Symhpony, Smokin' Riff en de blend die we in deze review behandelen: Paradise Funk.
De drie whisky’s combineren, net als de limited edition blends van de bottelaar, whisky met muziek op een unieke manier. In het geval van Paradise Funk is funkmuziek de inspiratie voor een zoete en zomerse drank. Turntable omschrijft de whisky als een funky en delicaat geheel.

Zien, ruiken, proeven

Land Schotland
Distilleerderij Turntable Blending House
Soort whisky Blend
Kleur Licht goudkleurig
Tasting notesEen harmonie van gekarameliseerde ananas, zachte vanille en zoete toffee
Leeftijd Non age statement
Alcoholpercentage 46 procent ABV
Inhoud fles 70 centiliter
Prijs Rond de 60 euro

Een blend om van te smullen

De broers Alasdair en Gordon Stevenson hebben voor de eerste whisky van het kernassortiment voor een heerlijk zoet elixir gekozen. In het kader van volledige transparantie vertelt Turntable Spirits ons voordat we ook maar één slok genomen hebben precies wat er in de blend te vinden is.
  • 13 procent Knockdhu Virgin Oak Barrel voor karameltonen.
  • 18 procent Invergordon Ex Cognac Barrel voor tonen van exotisch fruit.
  • 8 procent Blair Aathol Bourbon Barrel voor een toffeesmaak.
  • 30 procent Unnamed Speyside Virgin Oak Barrel voor een kaneelsmaak.
  • 11 procent North British Virgin Oak Barrel voor tonen van vanille.
  • 20 procent Benrines Chinkapin Barrel voor vanille.

Een heerlijke dram voor de zomer

Zodra je het glas met de Turntable Paradise Funk aan je neus zet, merk je dat je met een zachte en ontzettend fruitige whisky te maken hebt. De eerste aroma’s die je tegenmoet komen zijn tonen van rijpe mandarijn, abrikoos en ananas. Als je wat langer ruikt, komen er wat tonen van kruiden en kaneel naar voren die op de achtergrond blijven. Maar hoe zit het met de smaak?
Op je tong speelt Paradise Funk een rustige en toegankelijke melodie die alleen maar zomer uitstraalt. Het voelt een beetje als een zomerhit die met een rustige melodie begint. De tonen van zoet fruit uit de Invergordon whisky uit de blend zijn daarin prominent, terwijl vanille en karamel een sterke tweede melodie spelen.
Ook kun je wat kaneel ontdekken, dat van de Unnamed Speyside Virgin Oak Barrel vandaan komt. Paradise Funk kent bovendien een korte afdronk. De drank neemt behoorlijk snel afscheid en maakt plaats voor een nieuwe slok. Na een paar slokken gaan de andere bandleden (de andere whisky’s in de blend) aan de slag.
De andere whisky's geven de Turntable godendrank nog een extra dimensie mee in de vorm van een klein pepertje en hints van toffee. Deze vullen de fruitige tonen van de drank prima aan, maar zijn daarbij nooit prominent aanwezig. De melodie waarmee de whisky je smaakpapillen bespeelt, blijft daarbij heerlijk rustig en is perfect voor een feestje.

Conclusie: Turntable Paradise Funk Review

Turntable Paradise Funk is een whisky die netjes in de maat loopt. De whisky ontvouwt zich als een rustige melodie die prima bij de zomer past en die melodie blijft rustig tot en met de afdronk. Het is daarmee een uitermate geschikte whisky voor beginnende whiskydrinkers die de drank nog willen ontdekken of mensen die in de zomer gewoon een dram willen die niet te zwaar is.
+ Een heerlijke toegankelijke whisky
+ Na een paar slokken komen er verrassende tonen naar voren
+ Uitermate goed voor een kennismaking met whisky
- Afdronk is behoorlijk kort
Foto: Turntable Blending House

POPULAIR NIEUWS