Whisky Food & Drinks: Mr. Robinson en Fool’s Gold whiskycocktails

Rubrieken
zaterdag, 23 september 2023 om 15:00
jd williams whiskycocktails 2
Deze week in Whisky Food & Drinks verlengen we de zomer nog even. Hoe doen we dat? Door een paar lekkere whisky cocktails in de J.D. Williams Whisky Bar te drinken. Een tip die we iedereen wel aan kunnen raden, want de Mr. Robinson en de Fool’s Gold whiskycocktails zijn heerlijk.
De afgelopen week was het weer niet al te best. De heerlijke zomer heeft plaats gemaakt voor druilerige en bewolkte dagen, waarbij we meer regen dan zon hadden. Het doet bijna terug verlangen naar die dagen op het terras met een lekkere cocktail. Voor een deel kunnen we daar wel wat aan doen, want bij de J.D. Williams Whisky Bar in Amsterdam worden overheerlijke cocktails geschonken. Met het godendrankje erin uiteraard.
De kaart van J.D. William’s Whisky Bar liegt er niet om als het op cocktails aankomt. Maar liefst twee pagina’s van de kaart zijn gewijd aan mixdranken met daarin whisky. Een van die pagina’s bevat de klassiekers zoals de Manhattan en de Highball, terwijl de andere pagina de Seasonal en Signature cocktails bevat.

Wat zijn de J.D. Williams Mr. Robinson en Fool’s Gold whiskycocktails?

Wij dronken twee whiskycocktails van deze laatste pagina, namelijk de Mr. Robinson en de Fool’s Gold. De Mr. Robinson whiskycocktail is een variant op de Mrs. Robinson cocktail. Deze whiskycocktail van J.D. Williams Whisky Bar kost 16 euro en bestaat uit de volgende ingrediënten:
Het smaakprofiel van de whiskycocktail is zoet, rijk en nootachtig en hij wordt geserveerd in een breed glas op een voet waarbij de kers op de bodem ligt. Het leuke van de Mr. Robinson cocktail is dat deze naarmate je er meer van drinkt, steeds zoeter wordt. Dit komt door de kers op de bodem die de hele tijd meer van zijn zoete smaak aan je drankje geeft. Het is bijna met elke slok een andere cocktail.
De Fool’s Gold whiskycocktail die we bij J.D. Williams Whisky Bar bestelden is met 15,50 euro iets goedkoper dan de Mr. Robinson cocktail en heeft een heel ander smaakprofiel. Deze whiskycocktail is van nature iets lichter en zoeter dan de Mr. Robinson met een klein bittertje. Bovendien is dit een licht geturfde cocktail.
Dit zit er allemaal in de Fool’s Gold:
Tijdens het drinken is de whiskycocktail erg gebalanceerd. Er komen aarde-achtige tonen voorbij en een vleugje turf vanuit de Benromach whisky. De cocktail is er een die je gevaarlijk makkelijk weg drinkt door de zoetere smaken van de whisky en de amaretto, aangevuld door het bittere van de Peychaud's en de sinaasappelschil.
jd williams whiskycocktails

Veel meer cocktails bij J.D. Williams Whisky Bar

Je kunt op het internet ongetwijfeld recepten vinden voor allebei deze cocktails, waarbij je bovenstaande ingrediënten kunt gebruiken. Wij raden je alleen aan om de complete ervaring te gaan beleven en deze drankjes bij J.D. Williams Whisky Bar in Amsterdam te gaan nuttigen. De sfeer is er geweldig, de bediening is ontzettend vriendelijk en je kunt naast je drankje ook een hapje eten. Naast deze heerlijke whiskycocktails zijn er bovendien nog veel meer te proeven. En het mooie is dat de kaart elk seizoen voor een deel verandert. Elke keer als je binnen komt, kan er dus een nieuwe cocktail op het menu staan.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties