Ook Bowmore doneert unieke whisky aan Distiller’s One of One Charity Auction

Nieuws
zaterdag, 02 september 2023 om 11:00
stac
Bowmore onthult de unieke en one of a kind expressie Bowmore STAC. De whisky is met zijn 55 jaar oud de oudste tot nu toe. De drank gaat naar verwachting over de toonbank voor een half miljoen, waarvan alle opbrengsten naar de Distiller's One of One Charity gaan.
De Bowmore STAC is gedistilleerd in 1962 en de bijdrage aan de veiling die op 5 oktober sluit. De whisky gaat naar verwachting een monsterbedrag van 500.000 pond opleveren. Dat is 100.000 pond meer dan de bijdrage van vorig jaar voor de Bowmore Onyx whisky.
Daryl Haldane, Worldwide Confidential Client Director van Bowmore, noemt de STAC een belangrijke mijlpaal en vertelt dat hij blij is ‘dit meesterwerk te kunnen delen ter ondersteuning van zo’n belangrijk doel.’

Wat is de Bowmore STAC?

Bowmore STAC wordt geleverd in een speciale karaf van 1,5 liter die met de hand geblazen is. De karaf is qua model geïnspireerd door de rotsachtige kusten die Islay rijk is. Dit zijn de tasting notes van de whisky:
Neus: Zacht boomgaardfruit en honing, met verse ananas en honingmeloen gevolgd door pecannoten en bloemige kamperfoelie. Uiteindelijk komen subtiele tonen van menthol en mineralen op.
Smaak: Zoethout, cacaonibs en donkere gebrande koffiebonen met karamel en zandkoekjes, gevolgd door kruiden en turfrook.
Afdronk: Lang, droog en warm.
Onlangs werd ook onthuld dat Brora Distillery een exclusieve one of a kind whisky doneert aan het goede doel. Dit is een Brora Iris whisky die gemodelleerd is naar het oog van een wilde kat. De Brora Iris is met de age statement van 50 jaar meteen ook de oudste Brora whisky van de distilleerderij. Hij wordt geleverd in een met de hand gehouwen stenen sculptuur met daarin een hangende karaf. Ook deze whisky moet meerdere tonnen opleveren.
Wat uiteindelijk de veiling in het laatje brengt voor het goede doel, wordt bekend na 5 oktober. Dan gaat alles namelijk naar de nieuwe eigenaar.

POPULAIR NIEUWS