Bruichladdich brengt The Classic Laddie whisky in nieuwe look uit

Nieuws
zaterdag, 15 juli 2023 om 11:00
the classic laddie
Distilleerderijen zijn druk bezig om zo duurzaam mogelijk te gaan produceren. De Islay distilleerderij Bruichladdich is er daar een van. De stoker heeft nu de The Classic Laddie whisky van een nieuw jasje voorzien, met het oog op duurzaamheid.
The Classic Laddie whisky werd altijd geleverd in een opvallende koker met daarin een net zo opvallende, blauwe fles. Wat betreft de kleuren is het niet veranderd, maar de distilleerderij neemt afscheid van de koker en gaat minder en ander glas gebruiken. Het zorgt voor een meteen voor een nieuw ontwerp voor de fles.
Door de secundaire verpakking, de koker dus, te verwijderen en het ontwerp van de fles te veranderen wordt flink wat aan uitstoot verminderd. Naar verwachting zal de CO2-uitstoot met 65 procent afnemen. Dit komt voornamelijk doordat er in het nieuwe ontwerp van de fles van The Classic Laddie whisky gebruik wordt gemaakt van 60 procent gerecycled glas. De fles is ook 32 procent lichter dan de voorgaande fles.
Douglas Taylor, CEO van Bruichladdich Distillery, vertelt dat het eigenlijk best wel vreemd is dat whisky met een koker geleverd wordt als je erover nadenkt: ‘Waar de meeste andere gedistilleerde dranken de wereld rondreizen in alleen de fles, hebben de meeste single malts een uitgebreide of zware secundaire buitenverpakking. En we vroegen ons af waarom? Een secundaire verpakking is niet altijd nodig en het is zeker niet duurzaam.’

Wat is het nieuwe jasje van Bruichladdich The Classic Laddie?

De keuze om milieubewuster met de verpakking om te gaan is voor de distilleerderij meteen een moment om een aanpassing door te voeren. En dat gaat veel verder dan alleen het ontwerp van de fles, vertelt Taylor:
De nieuwe eigen Classic Laddie-fles betekent een belangrijke verandering voor Bruichladdich. Dit is veel meer dan een herontwerp van de fles. Het verandert de koers van het merk en de manier waarop we opereren als een door waarden geleid bedrijf.’
De nieuwe fles heeft de kenmerkende kleur die The Classic Laddie whisky al had, maar er zijn wel flink wat veranderingen in het uiterlijk merkbaar. Zo is de inktcoating organisch geworden en zijn de sluiting en de kurk gemaakt van polypropyleen, een soort biologische kunsthars.
De nieuwe Bruichladdich fles is vanaf nu al te koop in het Verenigd Koninkrijk en online via bruichladdich.com. Wanneer de fles in Nederlandse schappen terecht komt (en de oude dus verdwijnt) is niet bekend. Of de andere whisky's zoals de PMC:01 ook een nieuwe verpakking en fles krijgen is niet bekend.

POPULAIR NIEUWS