Nikka Perfect Serve 2023 whiskycocktail wedstrijd komt naar Nederland

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 15 juli 2023 om 13:00
nikka cocktail
Nikka whisky organiseert elk jaar de Nikka Perfect Serve wedstrijd. Het is een wedstrijd waarbij Japanse Nikka whisky en cocktails centraal staan en bartenders van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen. De inschrijving voor dit jaar is reeds geopend en de wedstrijd heeft een Nederlands tintje.
Nikka whisky houdt met de Perfect Serve 2023 wedstrijd, zoals afgelopen jaren, een wedstrijd om te bepalen wie de beste bartender is. Barmannen en vrouwen van over de hele wereld doen mee aan de wedstrijd.

Hoe werkt de Nikka Perfect Serve 2023 wedstrijd?

De Nikka Perfect Serve 2023 wedstrijd heeft twee thema’s: Ichi-go, ichi-e en Omakase. Deze dagen de deelnemers uit om de klanten, in dit geval drie juryleden, correct te helpen vanaf het moment dat deze binnenlopen tot aan het moment dat ze vertrekken. Daarbij zullen twee juryleden zullen om een Nikka cocktail vragen, maar niet weten wat voor cocktail ze willen.
Deelnemers moeten op basis van hun observaties en de wensen van de klant kunnen bepalen wat de beste cocktail is in elke situatie. Dat kan een bestaande Nikka whisky cocktail zijn zoals een highball met Nikka From the Barrel of een aangepaste versie ervan met de ingrediënten die voor handen zijn.
Bij die ingrediënten horen natuurlijk de nodige Nikka Whisky’s. Denk hierbij aan Nikka Days whisky, Yoichi Single Malt whisky en Taketsuru pure Malt whisky.

Wanneer is de regionale Nikka Perfect Serve 2023 wedstrijd in Nederland?

De beste bartender kies je niet zomaar. Nikka heeft de Nikka Perfect Serve 2023 wedstrijd dan ook opgedeeld in twee delen: 16 regionale competities en een globale wedstrijd. Het regionale deel van Nikka Perfect Serve 2023 is al afgetrapt in Frankrijk (26 juni)en Australië (4 juli).
In Melbourne is zelfs al een regionale winnaar uit de wedstrijd voortgekomen. Daar won bartender Reuben Beasley-Palmer de titel en de kans om later dit jaar de wereldtitel te pakken. De overige regionale competities moeten nog starten.
De inschrijvingen zijn nog open voor onder andere de Verenigde Staten, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland. Daarnaast kun je je ook nog inschrijven voor de regionale wedstrijd in Nederland. De inschrijving hiervoor sluit op 21 augustus en de wedstrijd vindt plaats op 18 september.
Whisky Monkeys sprak met Naomi Laurie, director of marketing and sales bij Bresser & Timmer, over de competitie. Over het regionale onderdeel van Nikka Perfect Serve 2023 in Nederland vertelt zij dat de barmannen en -vrouwen op 18 september in Rotterdam zullen strijden om de prijs. Op die dag zal ook de winnaar gekroond zal worden die begin december in San Francisco ons land gaat vertegenwoordigen in de grote finale.
De Winnaar van de Nikka Perfect Serve 2023 wedstrijd mag zich een jaar lang barman of -vrouw van het jaar noemen. Voor de eerste en tweede plek staat er een reis naar Japan en een bezoek aan de Nikka Yoichi en Miyagikyo distilleerderijen klaar.

POPULAIR NIEUWS