Bunnahabhain 12 Years Old Cask Strength 2023 whisky verdooft je smaakpapillen

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 22 september 2023 om 13:00
bunnahabhain 12yo
De Bunnahabhain Distillery heeft een nieuwe whisky onthuld. Het gaat om de Bunnahabhain 12 Year Old Cask Strength 2023 whisky. De expressie heeft als bijnaam Sherried, Nutty, Unpeated. Zoals de naam al verraadt is de whisky op vatsterkte de fles in gegaan.
Julieann Fernandez heeft de vaten voor deze Bunnahabhain whisky met de hand geselecteerd. Haar keuze viel op first en second fill Oloroso en bourbon vaten. De inhoud van deze twee vaten is geblend door Fernandez om zo tot de 12 jaar oude whisky te komen, een resultaat waar de meesterblender trots op is:
‘Ik ben echt trots op de 12 Year Old Cask Strength release van dit jaar. Hij is nog groter en nog brutaler dan zijn voorgangers, met een ABV van 60,1%, en belichaamt alles waar Bunnahabhain bekend om staat: ongerijpt, sherried en vol intense smaak, met grote hits van geroosterde noten en kaneelkruiden in elke dram.’
Het alcoholpercentage van 60,1 procent is iets hoger dan in de voorgaande Cask Strength expressie. In de Cask Strength van 2022 was de ABV namelijk 56,6 procent.

Wat is de Bunnahabhain 12 Years Old Cask Strength whisky?

De nieuwe cask strength whisky van de distilleerderij heeft een complexe smaak volgens de meesterblender. Deze komt beter tot zijn recht door het hoge alcoholgehalte, omdat zo de smaakpapillen wat verdoofd worden.
De tasting notes van de Bunnahabhain 12 Years Old Cask Strenght whisky bestaan uit aroma’s van marsepein, hazelnoot, amandelcrème en zure kersen. Op de tong is de whisky olieachtige met smaken van geroosterde noten, kaneel, kruidnagel, butterscotch, toffee, sultanarozijnen en een vleugje koffie. De afdronk van de whisky is lang en complex met tonen van hazelnoot en cacao.
De Bunnahabhain 12 Years Old Cask Strength 2023 is al te koop in de distilleerderij en in de webwinkel van de stoker te koop. De adviesverkoopprijs is 85 pond (omgerekend ongeveer 100 euro. Wanneer de drank in de Nederlandse schappen terecht komt, is niet bekend.

POPULAIR NIEUWS