Bushmills lanceert World Wood Series whiskey

Nieuws
zondag, 17 september 2023 om 13:00
bushmills world wood
Bushmills whiskey heeft een nieuw whiskeyduo gelanceerd. De World Wood series draait helemaal om het hout van de vaten. De dranken liggen inmiddels in de schappen op specifieke luchthavens.
Het team van Bushmills Irish Whiskey heeft voor de twee expressies flink wat afgereisd. Alex Thomas, meesterblender bij Bushmills, vertelt dat de vaten in alle hoeken van de wereld gezocht zijn. Zo zijn er vaten uit Jerez in Spanje, Kentucky in de Verenigde Staten en Marsala op Sicilië gehaald. Deze zijn vervolgens in Noord-Ierland, in de Bushmills distilleerderij, gebruikt voor het rijpen van deze twee whiskeys.

Wat zijn de Bushmills World Wood whiskeys?

Beide whiskeys van Bushmills zijn gebotteld op 46 procent ABV, maar hebben daarvoor een hele andere reis afgelegd. Voor de eerste single malt whiskey van het Bushmills World Wood duo duurde die reis 15 jaar. In die tijd is de spirit in ex-bourbon en second fill Amerikaans eikenhouten vaten gerijpt.
Dit heeft de Bushmills World Wood 15 Year Old tasting notes gegeven waarbij aroma’s van geroosterd eikenhout, warme karamel, vanille en hazelnoot voorbij komen. Deze whiskey ligt in de luchthavens met een adviesverkoopprijs van 90 dollar (omgerekend ongeveer 83 euro).
De tweede expressie is de Bushmills World Wood 21 Year Old. Deze whiskey heeft eerst 18 jaar gerijpt in Bourbon en Oloroso sherryvaten. Daarna is de whiskey nog drie jaar in first-fill Marsala wijnvaten uit Sicilië gegaan.
Deze vaten zijn voor gebruik licht getoast wat de Bushmills World Wood 21 Year Old onder andere aroma’s van gekarameliseerde bruine suiker en geroosterd eikenhout opgeleverd heeft. Deze komen samen met gekonfijte sinaasappel en vanille voorbij. De 21 jaar oude whiskey heeft een verkoopadviesprijs van 265 dollar (omgerekend iets minder dan 250 euro).
Je moet om en fles te bemachtigen voorlopig nog wel naar luchthavens. Om specifieker te zijn moet je naar die van Dublin of naar een luchthaven in Azië. Of de drank later in de schappen van de slijterijen komt of online te koop zal zijn, is niet bekendgemaakt. Om alvast een indruk te krijgen wat voor whiskey je met Bushmills in huis haalt, kun je onze Bushmills 10 Year Old Whiskey review lezen.
Foto: Bushmills

POPULAIR NIEUWS