Nieuwe Eastmoor Oloroso Batch 2 whisky van Kalkwijck Distillers nu te koop

Nieuws
door Whisky Monkey!zondag, 17 september 2023 om 11:00
eastmoor
Kalkwijck Distillers in Vroomshoop heeft een nieuwe whisky in de Eastmoor whiskyreeks uitgebracht. De nieuwe expressie van de Nederlandse distilleerderij betreft een single cask whisky die uit een Oloroso sherryvat komt.
De nieuwe whisky is onthuld op de open Monumentendag, waarbij alles in en om de distilleerderij te bezichtigen was. Zo kon je onder het genot van een kop koffie of thee oude en nieuwe tractoren bekijken en ook de distilleerderij bezocht worden in de minitours die gegeven werden. De ster van de show was Eastmoor Oloroso Batch 2.

Wat is Eastmoor Oloroso Batch 2?

De Eastmoor Oloroso Batch 2 whisky is heeft vier jaar gerijpt in één Oloroso sherryvat. Daarmee is dit een single cask whisky en direct ook een limited edition. De oplage is beperkt tot 420 flessen die op dit moment te koop zijn via de webshop van Kalkwijck Distillers.
Lisanne Benus, meesterdistilleerder van Kalkwijck Distillers, vertelt in een Facebookpost dat het een zachte whisky is geworden. De tasting notes bestaan uit tonen van rood fruit, vanille en cacao.
De whisky is gebotteld op 46 procent ABV. Een fles van de Eastmoor Oloroso Batch 2 whisky kost 69,95 euro. Dat is dan exclusief verzendkosten, maar je kunt er ook voor kiezen om de fles op te halen bij de distilleerderij. In dat geval kun je direct een tour boeken om de stokerij te bekijken.
De vorige release, Eastmoor Batch 9 is ook nog te koop in de webshop van de distilleerderij. Deze whisky kwam in mei uit en is door ons in de Eastmoor Batch No. 9 review onder de loep genomen. Over deze whisky meldden we destijds dat het een toegankelijke en zoete whisky is die toch complex genoeg is voor de whiskyveteranen. Onze volledige recensie kun je hier teruglezen.

POPULAIR NIEUWS