Crowdfundactie geslaagd: Dollard gaat whisky maken!

Nieuws
donderdag, 02 februari 2023 om 9:00
dollard
We berichtten een paar weken geleden al over de crowdfundingsactie van Dollard Distillery. Nu kunnen we goed nieuws brengen voor iedereen die de Groningse whiskyboeren Thijs Dijkstra en Lennart Deddens een warm hart toedraagt, de crowdfunding is namelijk succesvol afgerond! Doel was om minimaal 50.000 euro op te halen en dat bedrag is ruimschoots gehaald. De eindopbrengst is een mooie 63.860 euro, waarmee de twee dus aan de slag kunnen om een fraais nieuwe whisky te distilleren.
Met het opgebrachte geld gaan de twee maar liefst vijftig vaten Dollard Whisky distilleren. Voor het distilleren wordt gebruik gemaakt van lokale boeren van de Graanfabriek uit Oost-Groningen.
Wie geïnteresseerd was, had diverse mogelijkheden, lopende van 250 euro tot 1950 euro. Voor een dergelijke investering mag natuurlijk ook wat terug verwacht worden. Wie minstens 250 euro geïnvesteerd heeft kan twee flessen Dollard Whisky tegemoet zien, deelnemen aan de oogstfeesten en een New Makes proeverij bijwonen. Voor hogere bedragen wordt het aantal flessen whisky verhoogd of kan je jezelf zelfs eigenaar van 1/3 vat en 20 flessen whisky noemen.

Crowdfunding geslaagd, nu het echte werk

Nu de crowdfunding afgerond is, begint het eigenlijke werk pas. Investeerders zullen dus wel geduld moeten hebben, het maken van whisky kost immers tijd. De whisky zal minimaal drie jaar op vat moeten rijpen voordat het daadwerkelijk een whisky genoemd mag worden.
Nu de opbrengsten hoger zijn dan het streefbedrag zal Dollard Distillery het extra bedrag gebruiken om te investeren in de distilleerderij zelf. Denk hierbij aan een kuiperij, mouterij en een gedegener opslag van de whiskyvaten. Hiervoor heeft Dollard dus 13.860 euro te besteden.
Woon je in de buurt van Oost-Groningen, ga dan zeker eens op bezoek bij Dollard, dan kan je daar binnenkort de nieuw vaten zelf bewonderen!
We zullen nog veel meer schrijven over Nederlandse distilleerderijen. Houd daarom ook onze interviews-pagina in de gaten.