Update - 'Monnikenwerk': Cromlech Dutch Single malt 2019 ambachtelijk gelabeld

Nieuws
woensdag, 01 februari 2023 om 16:00
Cromlech 2019

Update

De klus is geklaard! Alle flessen Cromlech Single Malt 2019 zijn netjes voorzien van een label en staan intussen klaar voor hun nieuwe eigenaars. Drumlin Distillery heeft zelfs de eerste flessen whisky al overhandigd. Er zijn nog een heleboel flessen die in Havelte op hun nieuwe huisje staan te wachten. Erik Poutsma, is tot en met 5 februari tussen 12:00 tot 19:00 uur aanwezig in de Havelter Molen om iedereen met een certificaat zijn of haar fles Cromlech whisky persoonlijk te overhandigen. Vergeet je certificaat niet mee te nemen, want die heb je nodig!
Bekijk hieronder de Instagram-post van Drumlin Distillery, waar een van de eerste flessen Cromlech Single Malt 2019 overhandigd wordt aan de eigenaar.

Oorspronkelijke bericht

Whisky stoken is één, maar daarna moet je ook nog alles bottelen en op een nette manier bij de klant krijgen. Dat is waar in het geval van Cromlech Dutch Single Malt 2019 een sterk staaltje monnikenwerk voorbij komt. Alle flessen moeten namelijk met de hand gelabeld worden.
De eerste batch whisky uit de Drumlin Distillery uit Havelte is klaar en bijna klaar voor levering. Voordat alle flessen Cromlech Dutch Single Malt 2019 geleverd kunnen worden is er nog wel even wat werk nodig in Drenthe, want de whisky moet nog gelabeld worden en dat gaat op ambachtelijke wijze. Op de Facebook-pagina van Drumlin Distillery uit Havelte is namelijk te lezen dat er volop gewerkt wordt om alle flessen van een label te voorzien en dat dat zonder labelmachine en vooraf geprepareerde labels op de ouderwetse manier gaat.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen en datzelfde geldt voor de volgers van Drumlin. Het regent namelijk positieve berichten onder de Facebook-post die uiteenlopen van ‘Het wordt vast en zeker netjes’ tot de melding dat de authenticiteit alleen maar aan de eerste batch whisky uit de distilleerderij bij zal dragen. Hoe dan ook gaat het, zoals Drumlin zelf al aangeeft, ‘om de inhoud’.

Het labelen van Cromlech Dutch Single Malt whisky 2019 is in volle gang.

Wat is Cromlech Dutch Single Malt 2019?

Op 1 februari is het dus zover: Drumlin brengt dan haar Cromlech Dutch Single Malt 2019 whisky uit. De small batch craft whisky is met veel zorg gedistilleerd in de koperen ketels in Drenthe en gemaakt van lokale ingrediënten. De gerst is daarbij geheel biologisch geteeld en de rijping is voltooid in Frans/Hongaarse eiken vaten. Afgelopen september proefde expert Patrick Fidder de drank al en zijn tasting notes liegen er niet om:
Neus: "Fris grassig afgewisseld met een lichte harstonen, verborgen achter een lichte mist van een droge grappa gerijpt op Italiaans Sloveens eiken. Opgewarmd, trekt deze mist op en verschijnt er zacht zoet riet met warme houttonen. Wennend aan deze lichte tonen komen de fruitige hints van rijp handfruit."
Smaak: "Vers gemaaid gras, gemaaid in een warme nazomer met tonen van kruidig hout. Licht gekleurd tabaksblad met een vleugje citroengras."
Smaak met water: "Vlaag van licht zoete espresso met vanille melk chocolade, afgewisseld met vloeibaar houtzaagsel met een sappige doch droge afdronk, wat een nieuwe variatie op vanille fudge geeft."
Afdronk: "Een mooie delicate houtgerijpte grappa van gewurtztraminer met die typische warme gloed."
In totaal zijn er 360 flessen van deze drank gebotteld, wat voor een zeer gelimiteerde release zorgt. De certificaten zijn al even uitverkocht en kunnen tussen 1 en 5 februari verzilverd worden.
Dit artikel is voor het laatst op 1 februari 2023 bijgewerkt.