Crowdfund-actie: steun een boer en ontvang een fles whisky!

Nieuws
vrijdag, 06 januari 2023 om 8:00
dollard
Afgelopen jaar zijn de boeren behoorlijk in het nieuws geweest. Niet altijd positief, met alle acties rond de CO2 uitstoot, maar nu is er gelukkig ook iets positiefs te melden. In Groningen zijn twee distilleerders een crowdfunding actie gestart, met als doel om lokale boeren te helpen natuur-inclusief te gaan verbouwen. Tegelijkertijd worden de geproduceerde granen gebruikt om maar liefst vijftig vaten whisky te maken!
De initiatiefnemers zijn de twee Groningers Thijs Dijkstra en Lennart Deddens van Dollard Whisky. Samen zijn zij een crowdfunding actie gestart via CrowdAboutNow. Het doel is om tussen de 50.000 en 200.000 euro op te halen, waarmee het tweetal vijftig vaten Dollard Whisky kan gaan destilleren. Voor het distilleren wordt gebruik gemaakt van lokale boeren van de Graanfabriek uit Oost-Groningen.

Investeren in een distilleerderij

Wie in de Dollard Whisky wil investeren kan kiezen uit diverse opties, lopende van 250 euro tot 1950 euro (meer mag uiteraard ook). Voor een dergelijke investering mag natuurlijk ook wat terug verwacht worden. Wie minstens 250 euro investeert kan twee flessen Dollard Whisky tegemoet zien, deelnemen aan de oogstfeesten en een New Makes proeverij bijwonen. Voor 500 euro wordt het aantal flessen verhoogd naar 4 en mag er een masterclass & proeverij bezocht worden. Wie meer dan 1950 euro investeert wordt zelfs eigenaar van 1/3 vat en 20 flessen whisky!
Investeerders moeten wel geduld hebben, want het maken van whisky kost immers tijd. De whisky zal minimaal drie jaar op vat moeten rijpen voordat het daadwerkelijk een whisky genoemd mag worden.
Wat gaat Dollard doen met de extra inkomsten? De eerste 50.000 euro zullen gebruikt worden voor de whisky zelf. Extra inkomsten worden gebruikt om te investeren in de distilleerderij. Denk hierbij aan een kuiperij, mouterij en een gedegener opslag van de whiskyvaten. Woon je in de buurt van Oost-Groningen, dan biedt dat dus een mooie gelegenheid om de vaten met rijpende whisky zelf te bezoeken!
Op het moment van schrijven is de crowdfunding al meer dan de helft van het streekbedrag gepasseerd. De actie loopt nog een paar weken door.