De beste Belgische single malt is momenteel Gouden Carolus Blaasveld Broek

Nieuws
dinsdag, 18 april 2023 om 17:00
gouden carolus blaasveldbroek
In het kader om even bij stil te staan: ook onze buren zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Whiskies Awards. Gouden Carolus Blaasveld Broek is namelijk uitgroepen tot Best Belgian Single Malt.
De Gouden Carolus Blaasveld Broek komt uit de stal van brouwerij Het Anker uit Mechelen (zo’n twee uur rijden vanaf Amsterdam). Onlangs werd de whisky tijdens de World Whiskies Awards bekroond tot de beste single malt van België en daar zijn de maker maar al te blij mee.

Makers blij met beste Belgische single mat titel voor Gouden Carolus Blaasveld Broek

'Wegens een sterke meerverkoop werd er begin dit jaar al beslist om Blaasveld Broek als vaste waarde op te nemen in het whisky-assortiment van Gouden Carolus', zegt William Leclef van Het Anker. 'We trokken het volume van de fles op naar 70cl en het etui kreeg een up-to-date design. Deze award is dan ook een mooie erkenning van ons vakmanschap en een geweldige bekroning voor de creativiteit en het harde werk dat onze medewerkers elke dag leveren.'
De naam van de whisky is een mond vol. Blaasveld Broek is een verwijzing naar het natuurgebied dat naast de stokerij ligt: Het Broek. Op het Belgische Nieuwsblad staat het volgende geschreven: Op die plek werd eeuwenlang turf gewonnen. 'De whisky wordt gedistilleerd uit een speciaal samengesteld brouwsel met geturfde gerst mout', klinkt het. 'Dit geeft aan deze geelgouden whisky een zacht gerookte toets in combinatie met volmondige aroma’s van eikenhout en vanille. Die combinatie viel duidelijk in de smaak bij de jury van de World Whiskies Award.'

Whisky Names Explained rubriek

Een whisky met een naam waar over nagedacht is dus. Zoals we al langer roepen: whisky is meer dan enkel een drank. Vaak zitten er hele verhalen omheen, zoals de namen. Wist je dat we elke maandag om drie uur een rubriek plaatsen met de naam Whisky Names Explained?
Daar leggen we wekelijks uit waar de naam van een whisky vandaan komt.