De Chestnut Edition is de tweede expressie die Jameson onthult in de Triple Triple serie

Nieuws
zondag, 20 oktober 2024 om 7:00
jameson triple triple chestnut 1
De Irish Whiskey de Chestnut Edition is onthuld in de Jameson Triple Triple serie. Bij de Midleton Distillery wordt de laatste hand gelegd aan een whiskey die uit een bijzonder vat komt. De nieuwe expressie in de Jameson Triple Triple whiskeyserie komt namelijk uit vaten van kastanjehout.
De Chestnut Edition is de tweede expressie die Jameson onthult in de Triple Triple serie. De whiskeyreeks draait om dranken die drie keer gedistilleerd worden en vervolgens in drie verschillende vatsoorten rijpen.

Kastanje zorgt voor een extra laag in de smaak

Waar de eerste whiskey uit ex-bourbon, ex-sherry en ex-malagavaten kwam, is het bij de nieuwe telg de beurt aan ex-bourbon, ex-oloroso sherry en kastanjehouten vaten. Kevin O’Gorman, meersterdistilleerderij bij Jameson, geeft aan dat de whiskey door de unieke rijping een spannende nieuwe smaakervaring biedt.
‘Zoet kastanjehout zorgt voor rijke tonen van chocolade en fudge en voegt een luxueuze laag toe aan het geliefde karakter van Jameson whiskey, waardoor het een uitstekende nieuwe toevoeging aan de familie is.’
Kevin O'Gorman.

Wat is de Irish whiskey Jameson Triple Triple Chestnut?

De distilleerderij onthult ook wat meer over de smaak die van de whiskey verwacht mag worden. Jameson Triple Triple heeft de volgende tasting notes:
  • Geur: Rijpe aroma’s van toffee, vanille en hazelnootchocolade. Daarnaast boomgaardfruit, tonen van zoete peer en groene appel, terwijl de invloed van kastanjehout, pure chocolade en geroosterde amandelen sterker worden. 
  • Smaak: Rijk met tonen van romige vanillefudge, terwijl nootachtige tonen, boomgaardvruchten en houtkruiden op de achtergrond hangen.
  • Afdronk: Aanhoudend met tonen van fruit en kruiden die samen met de tonen van hout en kastanje verdwijnen.
De whiskey is gebotteld op een alcoholpercetnage van 40 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Jameson Triple Triple Chestnut Edition whiskey te koop?

De nieuwe Ierse whiskey is al uit in sommige landen, maar daar hoort ons kikkerlandje helaas nog niet bij. De verwachting is dat de fles in 2025 naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komt. Wanneer de Chestnut de Nederlandse schappen bereikt is niet vermeld.
De prijs van een fles is wel bekend. Deze is vastgesteld op 29 dollar (omgerekend ongeveer 25 euro).
Wil je meer lezen over Jameson Whiskey? Dat kan in ons Jameson overzicht.
Jameson whisky klok Image
Jameson whisky klok
EUR32.49
Op voorraad
Koop op bol.