De nieuwe duurste whiskey ooit laat zien dat Ierse luxe in opkomst is

Nieuws
maandag, 15 januari 2024 om 7:00
whisky met ijs
Afgelopen jaar werd er een record gebroken. De duurst verkochte whisky op een veiling ooit kwam op naam van The Macallan 1926 te staan. Dat blijkt van korte duur te zijn, want er is een nieuwe recordhouder. Zo meldt The Independent Irish.
Het nieuwe record staat op naam van een Ierse whiskey die eerder op de tweede plek in de lijst met de 10 duurst geveilde whisky’s ooit stond. Het gaat om The Emerald Isle Collection van Craft Irish Whiskey Co.. De 30 jaar oude whiskey tikte afgelopen jaar de twee miljoen dollar aan, maar nu is er een exemplaar van het pakket verkocht dat 800.000 dollar meer opleverde. Dat is net iets meer dan de fles The Macallan Valerio Adami 1926 60 Year old.

Ierse whiskey naar een van de grootste privécollecties

De Ierse whiskey is gekocht door Mike Daley. Hij bezit een van de grootste privécollecties van whisk(e)y in de Verenigde Staten. Hij vertelt dat Ierse drank de toekomst van whisk(e)y is en dat hij enthousiast is om er deel van uit te maken. Hij doelt dan op het genieten van Ierse expressies, maar ook op het verzamelen ervan.
‘Luxe whisky is voor mij al een overvolle markt. Maar we zien nu pas dat luxe Irish naam begint te maken. Ik garandeer je dat het in de komende jaren zal worden waar whisky nu is.’
Daley heeft de fles inmiddels bij zijn enorme collectie gevoegd, waarin al duizenden flessen staan.
Hieronder vind je een presentatie van de The Emerald Isle Collection van Craft Irish Whiskey Co.

Wat is The Emerald Isle Collection van Craft Irish Whiskey Co.?

De Ierse Emerald Isle Collection whiskey is één van de zeven sets die uitgebracht zijn. Het pakket bevat naast de fles 30 jaar oude Ierse whiskey allerlei extra’s. Zo zit er een Fabergé ei van 18-karaats goud met ingelegde smaragden, een Fabergé horloge van 22-karaats roodgoud, twee luxe glazen, whiskystenen van obsidiaan, twee zeldzame sigaren en een fles Iers bronwater in de houten kist.
Meer nieuws over investeren in whisky vind je op onze speciale pagina over het onderwerp.

POPULAIR NIEUWS