‘Na vier succesvolle edities smaakt het Bier & Whisky festival naar meer’

Best of
maandag, 15 januari 2024 om 7:40
bier whisky festival assen
Ben jij liefhebber van onafhankelijke bottelaars zoals Compass Box, Hart Brothers of Thompson Brothers? Dan wil je misschien begin februari wel in Assen zijn.
De laatste tickets zijn in de verkoop gegaan van Bier & Whisky Festival Assen. Op vrijdagavond – en zaterdagavond, 9 en 10 februari, is het alweer tijd voor de vijfde editie van dit festival. Een evenement dat richt op mensen die hun smaakpapillen willen verwennen met iets bijzonders.

Onafhankelijke bottelaars

Qua whisky’s valt er op dat gekozen is voor kwaliteit. Zo staat Dramtime bijvoorbeeld op het festival met flessen van independent bottelers. Aan deze stand kun je wat proeven van onder andere Adelphi, Compass Box, Elements of Islay, Hart Brothers, Claxton’s, Cooper’s Choice en Thompson Bros.
Aan deze zelf stand kan overigens ook geëxperimenteerd worden met buitenlandse whisky’s. Overal ter wereld worden prachtige whisky’s gemaakt en een festival is de ideale kans om niet meteen een dure fles te kopen, maar eerst een beetje rond te neuzen.

Experimenteren

Als je geïnteresseerd bent in het land van de rijzende zon en wat daar vandaan komt, kun je bijvoorbeeld iets van Chichibu proeven of Nikka, al is dat laatste niet echte Japanse whisky (wél een bekend merk!).
Een merk dat al veel prijzen op zijn naam schreef, is het Israëlische Milk & Honey. Ook daar kun je een glaasje van proeven. En als we helemaal ‘afreizen’ naar Australië, is daar een prachtig merk: Starward. Of wat dacht je van het Deense Stauning? Kortom, er zijn mooie whiskymerken vertegenwoordigd tijdens het Bier & Whisky festival in Assen.
Als je niet helemaal zo van de godendrank bent, is er een ruime keuze aan diverse bier-opties. De standhouders van het festival hebben we hier op een rij voor je gezet.

'Uniek in Noord-Nederland'

De combinatie van een festival met speciaalmerken gericht op whisky én bier kom je niet veel tegen in het noorden van het land. Bastiaan Koning, organisator van het fetstival, zegt daarover in een reactie met Whisky Monkeys het volgende:
‘Natuurlijk kennen we bierfestivals en whiskyproeverijen. Een combinatie van die twee, aangevuld met onder andere muziek is echter uniek in Noord-Nederland. In Scandinavië al jaren een bewezen concept en in Assen maken we er ook graag een traditie van. Tijdens het Bier & Whisky Festival wordt een mooie variatie speciaalbieren geschonken, evenals bijzondere soorten whisky’s variërend van de bekendere labels tot aan de echte specials. Natuurlijk wordt er ook aan bijpassende muziek gedacht!’
Wie een indruk wilt krijgen van een eerdere editie, kan deze video bekijken:

Stuk voordeliger dan andere festivals

De early bird tickets van het festival zijn al uitverkocht. Maar er zijn nog normale tickets verkrijgbaar. Deze kosten 20 euro per stuk. Als je van plan bent om met een groepje te gaan is het voordeliger. Vanaf vijf personen betaal je namelijk 18 euro. Op de avond zelf kunnen er tickets voor 22 euro aan de deur gekocht worden. De prijs ligt een stuk lager dan de gemiddelde prijs van festivals. Bij het bedrag zitten twee consumptiemunten, een proefglas en een flesje water inbegrepen.
Ben jij weleens naar dit festival in Assen geweest en ga jij naar de lustrumeditie? Laat het vooral weten in de comments.
In samenwerking met De Bonte Wever

POPULAIR NIEUWS