De rol van hout op whisky en wijn wordt verder besproken in dit nieuwe boek

Nieuws
zondag, 07 april 2024 om 16:00
whiskyvaten
Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van vaten en in het wereld van bijvoorbeeld wijn of whisky zit, doet er verstandig aan een nieuw boek in de gaten te houden. Er verschijnt namelijk binnenkort een nieuw boek over de geschiedenis van vaten.
Het boek heet Wood, Whiskey and Wine: A History of Barrels en is geschreven door Henry H. Work. Het boek is als pre-order opgedoken bij bol voor een prijs van 12,99 euro. Er staat bij dat het boek op 1 juli uitkomt.
Een auteur staat er niet bij en ook ontbreekt iedere vorm van omschrijving of verdere informatie. Er staat alleen bij dat het gaat om een paperback van 240 pagina’s. Een rondje op Google laat zien dat er tien jaar geleden een boek is uitgekomen met dezelfde titel van Henry H. Work. Dit boek telt 224 pagina’s.

De rol van hout op whisky 

Naar alle waarschijnlijkheid krijgen we tien jaar naar dato te maken met een herziene versie van dit boek. Op Amazon staat de oude editie te koop met daarbij de volgende omschrijving:
‘Vaten - we erkennen zelden hoe belangrijk ze zijn, maar zonder vaten zouden we een aantal van 's werelds beste dranken missen - met name whisky's en wijnen - en natuurlijk worden ze al meer dan tweeduizend jaar gebruikt voor het opslaan, vervoeren en rijpen van een ongelooflijk gevarieerd aanbod van proviand over de hele wereld. In dit uitgebreide en veelomvattende boek vertelt Henry Work het intrigerende verhaal van de belangrijke en steeds veranderende rol die houten vaten hebben gespeeld gedurende de laatste twee millennia, en onthult hoe de geschiedenis van het vat parallel loopt met die van de technologie in het algemeen.’
Vaten zijn dus key voor het afleveren van een mooie drank.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties