Deze distilleerderij komt met zijn inaugurele single malt whisky

Nieuws
vrijdag, 26 januari 2024 om 17:00
bonnington inaugural
De Bonnington Distillery in Leith heeft zijn eerste whisky onthuld. De inaugurele expressie van de Halewood Artisanal Spirits distilleerderij is een single malt met een beperkte oplage. Zo meldt The Spirits Business.
Bonnington Inaugural Release Single Malt is een single cask, Lowland single malt whisky. De oplage is genummerd van 1 tot 500, waarbij elke fles met de hand gesigneerd is door Jamie Lockhart, distillery manager van Bonnington.
Voor Lockheart is het een kers op de taart. Hij vertelt dat het een lange reis voor hem was sinds de Bonnington Distillery eind 2018 gekocht is. De stokerij is de eerste single malt distilleerderij in Edinburgh sinds 100 jaar. Dit zorgt ervoor dat de inaugurele whisky een spannende stap is.
De distillery manager vertelt dat hij trots is op de expressie en dat deze ‘zeker de eerste release van deze nieuwe distilleerderij waardig is.’

Wat is de inaugurele single malt whisky van Bonnington?

De whisky heeft de toepasselijke naam Bonnington Inaugural Release Single Malt gekregen. De whisky is gerijpt in één Ruby Port vat. De drank heeft om precies te zijn 3 jaar gerijpt, waarna deze op 52,3 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld is. Hieronder vind je de tasting notes van de expressie:
Neus: Tonen van dessertwijn, hints van gedroogde peren, subtiele hints van citrus en rijk eikenhout.
Smaak: Zoete mout, romige bessen, gepocheerde peren, karamel en gekonfijte gember.
Afdronk: Lang en zoet met hints van kruiden.
De single malt whisky heeft een adviesverkoopprijs van 75 pond (omgerekend ongeveer 87 euro). Of de nieuwe whisky ook naar ons land komt, is niet bekendgemaakt. Gezien de oplage van de expressie, is de kans niet heel groot dat dit gebeurt, maar wellicht is er via andere kanalen zoals veilingen wel een fles te bemachtigen.
Onlangs recenseerden we een andere inaugurele release, namelijk de InchDairnie RyeLaw.
Foto: Bonnington Distillery

POPULAIR NIEUWS