Dewar’s onthult unieke nieuwe Double Double whisky’s voor travel retail

Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 16:00
dewars double double stone toasted
Dewar’s heeft een tweetal nieuwe blended whisky’s onthuld in de Double Double serie: de Dewar’s Double Double 21 Year Old expressies.
De expressies schitteren door de bijzondere vaten waarin ze gerijpt hebben. Deze zijn namelijk voorbereid met magma stenen, waardoor een hele nieuwe manier van verkolen van whiskyvaten gebruikt wordt.

Verkolen van vaten

De vaten voor de Stone Toasted whisky’s heeft Dewar’s niet op de traditionele manier geroosterd of verkoold. In plaats daarvan zijn de vaten gevuld met magma stenen die er langzaam voor gezorgd hebben dat er een andere vorm van charring ontstaat. Waar charring normaal gesproken enkele seconden duurt, neemt deze manier van verkolen enkele uren in beslag.
Het verkolen van vaten met dit soort stenen is niet nieuw. Vaten voor topwijnen worden ook op deze manier verkoold. Dewar’s wil met deze manier de smaakmogelijkheden onderzoeken.

Impact tonen

Stephanie Macleod, master blender bij Dewar’s, vertelt dat de stokerij met deze manier van verkolen nieuwe smaakmogelijkheden onderzoekt.
‘In deze serie gaat het erom de impact van het eikenhout op de afwerkingsvloeistof te laten zien: Amerikaans versus Frans, toasting niveaus en de bron van de hitte.’

Dewar’s Double Double Stone Toasted whisky doet V.S. en Frankrijk aan

De nieuwe expressies van Dewar’s zijn behoorlijk verschillend van elkaar. Waar de spirit de eerste jaren bij elkaar in vaten gerijpt heeft, is deze daarna opgesplitst om in specifieke vaten afgewerkt te worden.
Het ene deel heeft gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten en de andere whisky komt uit Franse eikenhouten vaten.
Hierdoor hebben beide dranken een eigen smaakprofiel gekregen. Voor de American Oak variant geldt dat er tonen van rijke vanille, hints van kokosolie en rijp zomerfruit te vinden zijn. De French Oak versie heeft tonen van kaneel, kruidnagel, romige karamel en gebakken appel met geroosterde granen.

Europese release is niet bekendgemaakt

Beide expressies zijn gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). In eerste instantie komen de flessen exclusief naar China in een Discovery Twin Pack, maar deze zal later ook beschikbaar zijn in onder andere Azië Pacific, India, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.
Over een release in Europa is niet gesproken. De prijs van het pakket is 440 dollar (omgerekend ongeveer 400 euro).
Foto's: Dewar's

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties