Deze bourbon heeft een ABV waar je met je ogen van gaat rollen

Nieuws
maandag, 14 oktober 2024 om 12:00
camp nelson rickhouse b whiskey
Niet alleen de standaard whisky’s kunnen een hoog alcoholpercentage hebben, oftewel alcohol by volume (ABV). Dit geldt ook voor bourbons. Russell’s Reserve Single Rickhouse Camp Nelson B is uit en een zeer krachtige jongen.
Russell’s Reserves Single Rickhouse Camp Nelson B heeft namelijk een alcoholpercentage van maar liefst 60,1 procent. Het was niet per se zo gepland, maar wel prima. Meesterdistilleerder Eddie Russell en zijn team selecteerden vaten van de zesde verdieping van het Rickhouse B magazijn.
‘Hoe hoger we gingen, hoe heter het werd en hoe meer eikenhout we op de whisky's kregen. (...) Voor Camp Nelson B wilden we er zeker van zijn dat we de rijke, donkere honing- en houtskoolnoten die we meestal uit dat rickhouse halen, goed tot hun recht lieten komen en we hadden het gevoel dat de Bourbon die we zochten daarboven zat, genietend van de zon.’
Eddie Russell, master distiller van Wild Turkey..

Hoe smaakt de bourbon?

De spirit heeft de volgende tasting notes meegekregen:
  • Geur: Eikenhout, vanille, zoete room en kaneel.
  • Smaak: Kersen, rozijnen, kruidnagel en munt.
Over een afdronk is niets vermeld. Aan de bourbon hangt een prijskaartje van 300 dollar. Omgerekend naar euro’s is dat iets meer dan 270 euro. Het gaat om een gelimiteerde expressie.

Hoge ligging en veel zonlicht

The Single Rickhouse serie is relatief jong en kende de eerste lancering in 2022. De serie onderzoekt het terroir van whiskey door te onderzoeken hoe de locatie van vaten invloed heeft op de smaak. De nieuwe release is afkomstig uit Camp Nelson Rickhouse B, waar sprake is van een hoge ligging én blootstelling van de zon.
Dat in de whisky-industrie regelmatig mensen bezig zijn met terroir is geen geheim. Een merk dichterbij huis dat dit doet is Waterford.
Meer weten over bourbon? Lees dan ons overzicht.
En vergeet vooral niet mee te doen aan onze prijzen.

POPULAIR NIEUWS