Jack Daniel’s onthult Bonded Rye whisky

Nieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 12:00
jack daniels bonded rye whiskey
Jack Daniel’s heeft een nieuwe expressie in de Bonded Series uitgebracht. Het gaat om een whiskey die voor een groot deel van rogge gemaakt is, namelijk de Bonded Rye.
De samenstelling van de Bonded Rye whiskey is 70 procent rogge, 18 procent maïs en 12 procent gemoute gerst. De vloeistof volgt op twee eerdere releases in de Jack Daniel’s Bonded Series, namelijk de Jack Daniel’s Bonded en de Triple Mash expressies.
Het is de eerste rogge whiskey van het merk die een bottled in bond aanduiding heeft. Dit duidt aan dat de vloeistof door één distilleerderij in één seizoen gestookt is. Daarnaast heeft de whiskey minstens vier jaar gerijpt in een door de overheid gebonden opslagplaats en is deze gebotteld op 100 proof (50 procent alcohol by volume).

Wat is de Jack Daniel’s Bonded Rye whiskey?

Chris Fletcher, meesterdistilleerderij bij Jack Daniel’s, vertelt dat de whiskey gemaakt is met de hoogste kwaliteit rogge, waardoor ‘elke fles een uniek en gebalanceerd smaakprofiel’ heeft.
Hij vertelt ook meer over de smaak van de Bonded Rye. Deze biedt tonen van zoet gedroogd fruit, gevolgd door hints van toffee en karamel in de neus. Op de tong uit de whiskey zich als een gedurfde, complexe en evenwichtige drank, met een afdronk met roggekruiden.
De nieuwe Jack Daniels Bonded Rye whiskey kun je onder andere online vinden bij The Whiskey Exchange, Ook is de expressie al online in Nederland opgedoken op verschillende plekken. Of de fles ook in de schappen van de slijterij terecht komt, is niet bekendgemaakt.
Wist je trouwens dat Jack Daniel’s naast de Bonded flessen ook een serie heeft met alleen maar oude labels? Op die manier kun je en reis door de tijd maken en zo de geschiedenis van het merk ontdekken.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS