Deze nieuwe 30 jaar oude single malt is onderweg, maar wanneer komt hij uit?

Nieuws
woensdag, 14 augustus 2024 om 16:00
glen grant glasshouse collection single malt whiskys
Afgelopen week dook er een label op voor een nieuwe The Glen Grant whisky die mogelijk een nieuwe reeks aftrapt. Deze week komt daar een label voor een andere single malt van de distilleerderij bij, namelijk de The Glen Grant 30 Year Old 2024 release.
In tegenstelling tot andere vastgelegde labels weten we van deze whisky zeker dat hij uitkomt. De drank is namelijk eerder dit jaar al aangekondigd als onderdeel van de kernreeks.
De fles komt samen met de The Glen Grant 21 Years Old en de The Glen Grant 25 Years Old whisky's uit. Een datum voor de flessen is alleen nog niet bekendgemaakt.

Een whisky met een diepe afdronk

Maar daar komt heel snel verandering in voor de 30 jaar oude single malt whisky, zo lijkt het. Het label is namelijk nu namelijk in de online TTB-database vastgelegd.
De distilleerderij omschrijft de whisky als een drank met een 'boeket van rijke en complexe eikenhouten tonen en een diepe kenmerkende afdronk'.

Wat is de The Glen Grant 30 Year Old 2024 single malt whisky?

De whisky heeft in Oloroso sherry- en ex-bourbon van Amerikaans eikenhout vaten gerijpt. De whisky is vervolgens gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV). Dit zijn de tasting notes van The Glen Gran 30 Year Old 2024 single malt whisky:
  • Neus: Zoete aroma's van nectarine, honing en gedroogd fruit. 
  • Smaak: Demerara suiker en delicate en romige tonen. 
  • Afdronk: Lang en rijk aan fruit smaken met een soepele zoetheid.

Wanneer komt de whisky uit?

Wanneer de nieuwe The Glen Grant single malt whisky precies uitkomt is nog niet bekendgemaakt. Op de website van de distilleerderij staat bij de fles heel groot 'Coming Soon'.
Daarnaast is nog niet onthuld waar de single malt whisky precies te koop aangeboden wordt. Of de fles ons kikkerlandje zal bereiken is nog even afwachten. Wel is de prijs van de whisky al bekend. Voor een fles moet ongeveer 2700 euro betaald worden.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR48.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS