Glen Grant brengt haar oudste single malt whisky’s samen naar het kernassortiment in unieke collectie

Nieuws
door Monkey
donderdag, 13 juni 2024 om 12:00
glen grant glasshouse collection single malt whiskys
Glen Grant Distillery heeft goed nieuws voor liefhebbers van haar oude single malt whisky’s. De stokerij brengt namelijk maar liefst drie oude flessen naar een blijvende collectie, waarvan de oudste drank 30 jaar oud is.
De andere twee whisky’s in de selectie van single malt whisky’s zijn maar liefst 21, 25 jaar oud. Alle drie de whisky’s zijn permanent opgenomen in het kernassortiment van Glen Grant, maar vallen wel onder een speciale collectie: The Glasshouse Collection.

Een knipoog naar een oude eigenaar van de distilleerderij

De collectie heeft zijn naam te danken aan een kas die James Grant, een van de oude eigenaren van Glen Grant, ooit had. Hij was een fervent reiziger en nam talloze planten mee naar Schotland om in zijn glazen kas te kweken.
Alle drie de expressies zijn gerijpt in Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten en oloroso sherryvaten. Ze zijn gemaakt met de bekende koperen distilleerketels met een langere hals die The Glen Grant distilleerderij gebruikt.

Wat zijn de Glen Grant Glassdoor Collection single malt whisky’s?

Glen Grant omschrijft de drie oude single malt whisky’s als ‘een reis door de cyclus van het daglicht.’ De expressies hebben namelijk alle drie een unieke tint die een moment op de dag representeert.
Glen Grant 21 Years Old
De eerste en jongste single malt whisky in Glen Grant Glassdoor Collection is de de 21 Years Old. Deze expressie is het lichtste van de drie en heeft een fris en levendig karakter.
De whisky heeft tonen van tropisch fruit, romige boter en een aanhoudende finish met crème brûlée. De drank is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Glen Grant 25 Years Old
Het gouden uur wordt gemarkeerd door de 25 jaar oude whisky van de set. Deze single malt expressie is gebotteld op 46 procent alcohol en heeft een zacht karakter.
De whisky heeft tonen van steenfruit, toffee en zoete aroma’s gevolgd door chocolade, sinaasappel en nootmuskaat en een afdronk van specerijen en een vleugje rook.
Glen Grant 30 Years Old
De laatste en oudste vloeistof van het stel in de Glasshouse Collection is de 30 jaar oude single malt. Deze drank heeft een iets hoger alcoholpercentage van 48 procent en wordt omschreven als een drank met een ‘boeket van rijke en complexe eikenhouten tonen en een diepe kenmerkende afdronk’.
Whiskyliefhebbers mogen onder andere eikenhout verwachten met tonen van nectarine, honing, gedroogd fruit en demerara suiker. De drank heeft een zoete en fruitige afdronk.
Alle drie de flessen zullen binnenkort uitgebracht worden. Een exacte datum heeft Glen Grant nog niet onhuld, maar wel de prijskaart van de flessen. De 21 jaar oude heeft een prijs van ongeveer 350 euro, de 25 jarige single malt kost iets meer dan 900 euro en de 30 jaar oude whisky kost iets meer dan 2700 per fles.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties