Deze nieuwe Ardbeg komt niet uit de distilleerderij zelf

Nieuws
vrijdag, 22 december 2023 om 9:00
ardbeg 20yo
De Duitse whiskybottelaar Gourmetpool heeft een nieuwe dram uitgebracht. Het gaat om een single cask whisky uit de Ardbeg stokerij die maar liefst 20 jaar gerijpt heeft.
Over het algemeen brengt GourmetPool whisky’s met een eigen label uit, maar deze Ardbeg is een originele botteling. Dat betekent dat de fles, het label en de verpakking allemaal van het whiskymerk zijn. Niet elke bottelaar mag dit zomaar doen. Sterker nog, het gebeurt niet vaak dat onafhankelijke bottelaars aan de slag mogen met een dergelijk zeldzaam vat whisky.
De spirit is in 2002 gedistilleerd en mocht daarna in second fill bourbon vat met nummer 3290 rijpen. Dit jaar is de drank gebotteld op 50,2 procent alcohol by volume (ABV). In totaal zijn er 229 flessen uitgekomen.

Wat is de Ardbeg 20 Years Old van Gourmet Pool?

Stefan Fiedler, directeur van GourmetPool, vertelt dat hij erg trots is op het feit dat zijn bedrijf gekozen is door Ardbeg om dit soort whisky’s te mogen bottelen en uit te brengen. Hij vertelt dat de whisky een unieke smaak en geur heeft die intens en complex is.
Officiële tasting notes van de whsiky zijn er niet, maar GourmetPool heeft de 20 jaar oude Ardbeg wel van verschillende mensen laten proeven. Zij beschrijven aroma’s van turf, rook en walnoot met De olijfolie en leer, en smaken van peper, barbecuerook en maritieme invloeden.
De Ardbeg 20 Years Old is in een gelimiteerde oplage te koop via de website van GourmetPool Een fles van 70 centiliter kost 1995 euro exclusief verzendkosten. Je krijgt de whisky geleverd in een speciale doos , waarin naast de vloeistof ook een document in zit met daarop de geschiedenis van de whisky en de tasting notes die Dr. Bill Lumdsen, head of whisky creation bij The Glenmorangie Company, aan de drank gekoppeld heeft.
Ardbeg zelf heeft onlangs de Rollercoaster whiskyset uitgebracht. Deze set is een duo aan whisky's uit de roerige geschiedenis van de stoker.
Foto: GourmetPool

POPULAIR NIEUWS