Update - Deze nieuwe Nederlandse single malt whisky kun je nu alvast reserveren

Nieuws
vrijdag, 12 januari 2024 om 18:30
squaremountains single malt batch 1 whisky monkeys
Whiskyliefhebbers opgelet. Er is een nieuwe Nederlandse whisky op komst. Op 7 maart komt de nieuwe Squaremountains Whisky van Stokerij Twentse Ketels uit. En de whisky is nu al te reserveren.

Update

De whisky is inmiddels uitverkocht. MaartenJan Leppink, eigenaar van Stokerij Twente Ketels, is er blij mee: 'We hadden gehoopt op 20-30 reacties uit de markt, omdat we eigenlijk nog maar net zijn begonnen met whisky. Bijna 200 whiskyliefhebbers uit alle delen van het land én België reageerden. Het is jammer dat we niet iedereen een fles konden toezeggen, maar er komen nog 2 batches dit jaar, dus…'
Oorspronkelijk bericht
In Haaksbergen staat stokerij Twentse Ketels op het punt om een nieuwe expressie te bottelen. Het gaat om de eerste batch van Squaremountains Whisky, het whiskymerk van Stokerij Twentse Ketels.

Wat is de nieuwe Squaremountains Whisky?

De spirit die Maarten Jan Leppink, eigenaar van Stokerij Twentse Ketels, gestookt heeft, is gemaakt van een zorgvuldig geselecteerd graanrecept. Hiermee is in Groenlo tot de basis van de whisky’s gemaakt. Dit is vervolgens twee keer gedistilleerd en bijna drie jaar in een Nederlands portwijnvat gegaan met een alcoholpercentage van 55 tot 60 procent. Daarna is de drank voor een finish in een ex-bourbon vat gegaan waar de drank momenteel nog even in rust voordat deze binnenkort op ongeveer 46 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld zal worden.
De tasting notes van de nieuwe Squaremountains Whisky Batch 1 expressie maakt Leppink nog niet bekend. Hij verklapt enkel: 'nootachtig en wat kruidig.' Houd voor het volledige smaakprofiel onze website in de gaten, want komende maand zullen wij deze onthullen.
Hoewel de tasting notes nog een geheim zijn, kun je wel alvast een fles van deze nieuwe Nederlandse whisky reserveren. Een fles Squaremountains Whisky kost 84,95 euro. Per klant kan er maximaal 1 fles gereserveerd worden via [email protected] . Naar verwachting zullen er slechts 300 flessen beschikbaar zijn, dus weer er snel bij om er een te reserveren.

Over Stokerij Twentse Ketels en Squaremountains whisky

De nieuwe Squaremountains whisky is niet de eerste fles uit de distilleerderij. Stokerij Twentse Ketels heeft al verschillende dranken uitgebracht, waaronder gin en eau de vie. Ook is afgelopen jaar de eerste peated expressies van het merk gelanceerd: Squaremountains Peated Whisky Batch 1. Tijdens de onthulling van de eerste fles nam Whiskyteacher Henri Goossen deze in ontvangst.
In onze Distilleerderij Donderdag vertellen wij je het verhaal achter de stokerij in Haaksbergen.
In samenwerking met Stokerij Twentse Ketels
Foto: Stokerij Twentse Ketels

POPULAIR NIEUWS